Η Ν.Δ. θυμίζει μια κακιασμένη γεροντοκόρη που τρώγεται με τα ρούχα της την ώρα που ο κόσμος αναζητά όραμα και ΦΩΣ

136
Βασίλης Μπαλάφας

Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας

Σήμερα που είναι η επέτειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελα να μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίσκεψη της κυρίας Γεννηματά στην Κόρινθο. Αυτοί που πρέπει, θα καταλάβουν γιατί, και εκείνοι που έχουν επωμιστεί με την “παρακολούθηση” προφίλ ας μεταφέρουν τα κάτωθι εκεί που ξέρουν.

Η κα Γεννηματά λοιπόν σήμερα ήταν στην Κόρινθο με όλα της τα κοσμήματα κομπλέ. Με τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ της, με την ΠΑΣΠάρα της (και ας λένε ότι δεν υπάρχουν), με τους Δημοτικούς της Συμβούλους από την Κόρινθο και τον συνδυασμό του κ. Πνευματικού στην πρώτη γραμμή, με τον γνώριμο Κορινθιακό πασοκικό μηχανισμό σε πλήρη (σχεδόν) διάταξη.

Με μια καλοοργανωμένη εκδήλωση, με τους “παραδοσιακούς” πασοκικούς δημοσιογραφικούς κύκλους παρόντες, με μελετημένη ανθρωπογεωγραφία τοποθετημένη στην αίθουσα (μερικές φατσούλες τις είχα δει και στις εσωκομματικές της ΝΔ αλλά αυτό το κρατάω για ανάλυση άλλη μέρα).

Είχα γράψει κάποτε σε ένα blog που είχα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πεθαίνει και θα έρθει η ώρα που θα ξανακυβερνήσει, επιβεβαιώνοντας και όσους πιστεύαμε σταθερά ότι ο κύκλος της Μεταπολίτευσης δεν έχει κλείσει, κυρίως γιατί εκλείπουν ηγεσίες που μπορούν να εμπνεύσουν μιας και η Πολιτική έχει μετατραπεί στον απόλυτο μπερντέ.

Από την άλλη η ΝΔ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει την εικόνα μιας κακιασμένης γεροντοκόρης που τρώγεται με τα ρούχα της την ώρα που ο κόσμος αναζητά όραμα και ΦΩΣ. Της φταίει η ΔΑΠ, της φταίει η ΟΝΝΕΔ, της φταίνε οι αφίσες, σκίζει τα καλτσόν της, χτυπιέται υστερικά για την εξουσία που έχασε χωρίς να διαφυλάττει την κληρονομιά της.

Ντρέπεται να στηρίξει ανθρώπους συνεπείς, ντρέπεται να πει ανοιχτά τι θέλει για την Αυτοδιοίκηση, όσοι κατεβαίνουν σε Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές προσπαθούνε να κρύψουνε τι είναι σε ένα ενοχικό σύνδρομο αιμοφιλικών συμπτωμάτων και ρασπουτινικών εμμονών. Έχει γεμίσει με σώγαμπρους και νύφες που θέλουν να τα αλλάξουν όλα χωρίς να ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα και που μπορεί και πριν κάνα χρόνο να νόμιζαν ότι το “ΝΔ” είναι απορρυπαντικό ή μάρκα μανό.

Έχει ξεχάσει ποια πρέπει να είναι, κυρίως από που έρχεται και το πιο σημαντικό, κινείται χωρίς πυξίδα νομίζοντας ότι πηγαίνει μπροστά. Βγάζει τα άντερά της στη φόρα, λες και κανείς νοιάζεται γι’ αυτό την ώρα που προσπαθεί ο καθένας να μαζέψει τα δικά του.

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει την ώρα που η ΝΔ έχει κρύψει τον πυρσό στο πατάρι μην τύχει και την πουν “νεοδημοκράτισσα”.

Βασίλης Μπαλάφας

(Δημοσιεύθηκε στις 4 Οκτωβρίου

στο προσωπικό του Face Book)