Η αριστερή συνταγή για την μείωση της ανεργίας

Μειώθηκαν οι ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο και αυξήθηκαν οι απασχολούμενοι. Αυτό καταγράφει το Οικονομικό Δελτίο της Eurobank, αναλύοντας το τι και το γιατί της εμφανιζόμενης ανάπτυξης κατά 2,3% που σημειώθηκε στην Ελλάδα το πρώτο 3μηνο του 2017 (σύμφωνα με την  Eurostat, Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία). Η αριστερή συνταγή της ανάπτυξης, στον τομέα της εργασίας  με απλά λόγια προβλέπει το εξής: Κόβουμε ώρες απασχόλησης (και αντίστοιχη αμοιβή) από ήδη εργαζόμενους. Με τα χρήματα αυτά προσλαμβάνουμε νέους εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο και κόστος απασχόλησης και όλους μαζί τους πιέζουμε να αυξάνουν την απόδοσή τους ανά ώρα εργασίας. Είναι η ίδια ακριβώς συνταγή που…

Αξιολογήστε μας

User Rating: 4.75 ( 1 αξιολογήσεις)

Μειώθηκαν οι ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο και αυξήθηκαν οι απασχολούμενοι. Αυτό καταγράφει το Οικονομικό Δελτίο της Eurobank, αναλύοντας το τι και το γιατί της εμφανιζόμενης ανάπτυξης κατά 2,3% που σημειώθηκε στην Ελλάδα το πρώτο 3μηνο του 2017 (σύμφωνα με την  Eurostat, Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία).

Η αριστερή συνταγή της ανάπτυξης, στον τομέα της εργασίας  με απλά λόγια προβλέπει το εξής: Κόβουμε ώρες απασχόλησης (και αντίστοιχη αμοιβή) από ήδη εργαζόμενους. Με τα χρήματα αυτά προσλαμβάνουμε νέους εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο και κόστος απασχόλησης και όλους μαζί τους πιέζουμε να αυξάνουν την απόδοσή τους ανά ώρα εργασίας.

Είναι η ίδια ακριβώς συνταγή που ακολουθούν και οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού.

 

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Τους έδωσε το όνομα της  Μακεδονίας … και πήρε μια γραβάτα

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Για μια γραβάτα, την γραβάτα που του έδωσε σαν αναμνηστικό ...