Οι Νέοι του Ολυμπιακού Πρωταθλητές Ευρώπης, καθάρισαν την Μίλαν 3-0 και σήκωσαν την κούπα αήττητοι (ΒΙΝΤΕΟ)

195

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού  κατέκτησε δίκαια την κορυφή της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» Νέοι κατέκτησαν πανάξια το UEFA YOUTH LEAGUE και έγραψαν ιστορία, φέρνοντας στην Ελλάδα τον πρώτο ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό τίτλο σε συλλογικό επίπεδο.

Οι νέοι του Ολυμπιακού κατάφεραν κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας ελληνικός σύλλογος (σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία), καθώς κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης, νικώντας τη Μίλαν με σκορ 3-0.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, όμως το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ έχοντας χάσει δυο – τρεις  μεγάλες ευκαιρίες…

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό η Μίλαν άγγιξε το γκολ. Μετά από λάθος πάσα από την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Σκότι έκανε το σουτ, με τον Σίνα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Παπακανέλλος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε παίκτη της Μίλαν και ο διαιτητής μετά από χρήση του VAR έδωσε πέναλτι. Ο Μουζακίτης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 60΄.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παπακανέλλος με μία φοβερή ενέργεια που πέρασε οποίον βρήκε μπροστά του και με ένα διαγώνιο σουτ από την κλειστή γωνία  διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του πετυχαίνοντας ένα γκολ εκπληκτικής ομορφιάς.

Η μαγεία δεν είχε τέλος… στο 66 ο Κουτσογούλας σεντράρει από τα δεξιά και ο Μπακούλας με ανάποδο ψαλίδι κάνει το 3-0 πετυχαίνοντας το καλύτερο γκολ της χρονιάς.

Και όλα αυτά μέσα σε 6 λεπτά…

 

Η ομάδα της Μίλαν βρήκε χώρους μετά το 3-0 έκανε την ύστατη προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις που είχαν απομείνει  για να μειώσει το σκορ αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Σίνα .. είχε άλλη γνώμη…

Χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες ο Σίνα έδειξε την κλάση του… κάνοντας και αυτός το παιχνίδι της ζωής του… Βέβαια δεν ήταν  η πρώτη φορά που έκανε το θαύμα του  αφού και τον ημιτελικό καθάρισε την Ναντ στα πέναλτι…

 

Όλη η πορεία του Ολυμπιακού ως τον Τελικό:

Το σήκωσαν χωρίς να κάνουν ήττα!

Αήττητοι πήραν το τρόπαιο οι Νέοι του Ολυμπιακού. Μέτρησαν συνολικά 9 νίκες, οι 6 σε 90λεπτο και οι 3 στη διαδικασία των πέναλτι.

 

Το ταξίδι της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού προς τη δόξα ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου.

Πρώτος αντίπαλος στη διοργάνωση του Youth League ήταν η ιταλική Λέτσε, περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας στην κατηγορία Κ19.

Οι Πειραιώτες επικρατούν 3-1 με γκολ των Χ. Κωστούλα, Παπακανέλλου και Πνευμονίδη.

Η ρεβάνς γίνεται στην Ιταλία στις 15 Οκτωβρίου και ο Ολυμπιακός παίρνει πανηγυρικά την πρόκριση, με δεύτερη νίκη και πάλι με 3-1.

Αυτή τη φορά σκόρερ είναι ο Μουζακίτης με πέναλτι και ο Κώστας με τον Χαράλαμπο Κωστούλα.

Επόμενος αντίπαλος για τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου είναι η Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν. Στις 8 Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός δίνει πρώτα το εκτός έδρας ματς και νικάει άνετα με 0-3 χάρη στα γκολ των Μουζακίτη (πέναλτι), Χ. Κωστούλα και Νταρβίρα, ενώ ο Μουζακίτης είχε χάσει κι άλλο πέναλτι μετά το 0-1.

Η ρεβάνς γίνεται στις 29 Νοεμβρίου στο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός παίρνει άνετα την πρόκριση με νέα νίκη 4-0 και σκόρερ τους Μουζακίτη με δύο γκολ, το ένα με πέναλτι, Γατόπουλο και Κουτσογούλα με πέναλτι. Ξεκινούν τα μονά νοκ άουτ ματς.

 

Στις 7 Φεβρουαρίου στο Καραϊσκάκη έρχεται η μεγάλη πρόκριση επί της Ιντερ με 6-5 στα πέναλτι μετά από το 0-0 του 90λεπτου. Στις 28 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Λανς και περνάει πάλι με 4-2 στα πέναλτι.

Το 90λεπτο έληξε ισόπαλο 2-2, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει από 0-2 χάρη στα γκολ των Χ. Κωστούλα με πέναλτι και Πνευμονίδη.

 

Στις 12 Μαρτίου έρχεται το μεγάλο διπλό με 1-3 στο Μόναχο επί της Μπάγερν, με σκόρερ τους Χ. Κωστούλα, Παπακανέλλο και Μουζακίτη.

 

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» προκρίνονται στο φάιναλ φορ της Νιόν.

 

Στον ημιτελικό περνούν το εμπόδιο της Ναντ στα πέναλτι με 3-1 (0-0 κ.δ.) και στον τελικό θριαμβεύουν επί της Μίλαν με 3-0.

Πλέον, οι ”ερυθρόλευκοι” έχουν μία ακόμα πρόκληση μπροστά τους, καθώς θα αντιμετωπίσουν την Φλαμένγκο στον τελικό του Διηπειρωτικού που θα λάβει χώρα στην Βραζιλία.

O νικητής του Youth League Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Βραζιλία και το Μαρακανά για το Διηπειρωτικό απέναντι στη Φλαμένγκο, η οποία κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες Κ20.  Διαιτήτευσε ο Αγγλος Τζον Μπρουκς.

 

H σύνθεση του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπακούλας (88’ Τανούλης), Μουζακίτης, Αλαφάκης (72’ Ντάμα), Παπακανέλλος (75’ Λιατσικούρας), Πνευμονίδης (88’ Γατόπουλος), Χ. Κωστούλας.

 

ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ YOUTH LEAGUE

2024  Oλυμπιακός

2023  Αλκμααρ

2022  Μπενφίκα

2020  Ρεάλ

2019  Πόρτο

2018  Μπαρτσελόνα

2017  Σάλτσμπουργκ

2016  Τσέλσι

2015  Τσέλσι

2014 Μπαρτσελόνα