Στο καναβάτσο ο Δημήτρης Κωστούρος

763

Η απόφαση του Δημήτρη Κωστούρου να μην παρίσταται στην ειδική απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επέτρεψε σε παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Δημήτρη Ορφανού αλλά και στον Κώστα Μάκαρη να εκτρέψουν το αντικείμενο της συνεδρίασης και να την μετατρέψουν σε μικρογραφία εξεταστικής –ανακριτικής Επιτροπής.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημήτρη Κωστούρου, εγκαταλειμμένοι από τον αρχηγό τους, βρέθηκαν, αντί για ερωτώντες, να γίνονται υπόχρεοι εις απάντηση.

Η Μαρία Ράλλη προσπαθούσε διακοπτόμενη να απαντήσει σε ερωτήσεις και κατηγορίες, ως μη όφειλε (λόγο του αντικειμένου της συνεδρίασης), δίνοντας την εικόνα του μικρού μαθητή που δέχεται επίθεση από ομάδα συμμαθητών του. Μόνο η Κωνσταντίνα Αναστασίου είχε το σθένος να βάλει τον ερωτώντα στη θέση του λέγοντας (πολύ σωστά) «Σήμερα είμαστε εδώ για να μας απαντάτε εσείς στις δικές μας ερωτήσεις».

Την κατάσταση έσωσε η εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Ορφανού και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου επί των οικονομικών Γιώργου Φραγκιουδάκη που (με στοιχεία) απάντησαν σε ερωτήματα που πλανώνται αλλά δεν ετέθησαν, περί κακοδιαχείρισης της δημοτικής αρχής Κωστούρου.

Ο, απών, Δημήτρης Κωστούρος απάντησε στα όσα ελέχθησαν, πέντε ημέρες μετά, με ανακοίνωση της παράταξής του όπου με αοριστολογίες και χωρίς να απαντά σε καμία κατηγορία από όσες διατύπωσαν οι κορυφαίοι της Δημοτικής Αρχής, τελικά πέταξε τη μπάλα στο μέλλον με την φράση «ΘΑ επανέλθω».

Η εμφανής πολιτική απειρία της παράταξης που διοικεί τον δήμο Ναυπλιέων δίνει ευκαιρίες στον εκδιωχθέντα (με παλλαϊκό ξεσηκωμό) Δημήτρη Κωστούρου, να ξεγλιστρά σαν φίδι.

Αποτελεί αίτημα της κοινωνίας να υπάρξει κάθαρση. Όμως η κάθαρση δεν χαρακτηρίζεται από πολιτική εμπάθεια ούτε από επιχειρήματα για αναθέσεις σε ψιλικατζήδες.

Ο συστηματικός και σοβαρός αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών όπως και ο έμπειρος Γεν. Γραμματέας του Δήμου οφείλουν να συγκεντρώσουν σε βραχύ χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα στοιχεία που θεμελιώνουν οικονομικά και διοικητικά ελεγχόμενες πράξεις. Ο Δήμαρχος να τα μελετήσει και να προκαλέσει μια δημόσια συνεδρίαση με μόνο θέμα την παρουσίαση των αιτίων λόγω των οποίων ο Δήμος Ναυπλιέων χρεοκόπησε και οδηγείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να αιτηθεί δάνειο (11.000.000 ευρώ) με εξόφληση δεκαετίας, το οποίο θα συνοδεύεται με σκληρούς όρους κατά το πρότυπο των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από το ΔΝΤ. Φυσικά να δεσμευτεί και για το δέον γενέσθαι όσον αφορά την απόδοση πολιτικής, διοικητικής και δικαστικής (αν υπάρχει) ευθύνης και τιμωρίας.

Ο Δημήτρης Κωστούρος είναι στριμωγμένος στο καναβάτσο και η εξέδρα ζητά ένα νοκ άουτ. Η εμπειρία του όμως του επιτρέπει να ξεγλιστρά από τους άπειρους αντιπάλους του.

Αν αυτό συνεχιστεί επί πολύ, τότε, η αποδοκιμασία της εξέδρας προς όσους επιδεικνύουν αδυναμία καταλογισμού ευθυνών, θα αποτελέσει ένα πιθανό ενδεχόμενο.

Α.ΛΗΘΙΝΟΣ