Θα επιβληθεί η φαυλότητα στο Άργος;

177

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Με αφορμή την είδηση που βγήκε από το γραφείο του Γιάννη Μαλτέζου ότι «Θα εισαχθεί σαν θέμα ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ από το Δημοτικό Συμβούλιο η νομιμοποίηση της χρήσης ως χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων της Πλατείας Δημοκρατίας (παλιά λαϊκή του Άργους», καταγράφω κάποιες εύλογες σκέψεις.

Αναρωτιέται κανείς. Γιατί μόνον στην Πλατεία Δημοκρατίας; Βάλτε τα αυτοκίνητα και στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Και στο Σταροπάζαρο. Ίσως και στους πεζόδρομους της πόλης. Ακόμα και στα πεζοδρόμια του Άργους. Γυρίστε τον Δήμο στην εποχή του «έτσι γουστάρω έτσι κάνω». Όπως προεξοφλείτε, ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ η παρανοϊκή σκέψη από το Δημοτικό Συμβούλιο επειδή το ζήτησε ο «λόγω συγκυριών» δήμαρχος.

Κύριοι Αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Άργους Μυκηνών, όταν θα πάτε να ψηφήσετε, αν τελικά τολμήσει ο Γιάννης Μαλτέζος να φέρει ένα τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να λάβετε υπ’ όψη σας ότι:

Η χρήση των Πλατειών είναι για τους πεζούς, κατοίκους και επισκέπτες μιας πόλης. Δεν μπορεί, κανένας φαύλος δήμαρχος να προτείνει και κανένας παρανομών Σύμβουλος να ψηφίζει υπέρ της μετατροπής των πλατειών σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων κακομαθημένων οδηγών. Οδηγών που βαριούνται να περπατήσουν 500 μέτρα από τους χώρους δωρεάν στάθμευσης που έχει δημιουργήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ούτε βέβαια να μετατρέπει σε χώρους στάθμευσης τις αυλές των σχολείων θεσμοθετώντας την καταστροφή αύλειων χώρων ανάσας, γυμναστικής και παιχνιδιού των μαθητών.

Για τις πλατείες της πόλης, τους πεζόδρομους της πόλης, τα πεζοδρόμια της πόλης, τα προαύλια των σχολείων, δαπανήθηκαν εκατομμύρια από χρήματα Ελλήνων Πολιτών και Ευρωπαϊκών ενισχύσεων. Εκατομμύρια που δεν δόθηκαν για να κάνετε ρουσφέτια σε κακομαθημένους εμπόρους ή καφετζήδες, ξεπληρώνοντας (ίσως) άνομες προεκλογικές υποσχέσεις.

Μαζευτείτε γιατί, εκτός της πολιτικής φαυλότητας κινδυνεύετε να κριθείτε και δικαστικά με καταλογισμούς, των όποιων ζημιών προκύψουν, στο προσωπικό σας πορτοφόλι.