Ο Θαν. Βασιλόπουλος νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

121
Ο νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος (Αριστερά), ο απερχόμενος Πρόεδρος Δημήτρης Καμπόσος (Κέντρο) και ο έτερος διεκδικητής Τάσος Χρόνης (Δεξιά).

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος (Δήμαρχος Καλαμάτας), είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Εκλέχθηκε με 83 ψήφους και η παράταξή του «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» (Α.Δ.Α.Κ.) έλαβε 14 έδρες.

Οι εκλογές για το νέο Πρόεδρο και Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου διεξήχθησαν χθες Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Ο έτερος διεκδικητής Τάσος Χρόνης (Δήμαρχος Επιδαύρου) έλαβε 43 ψήφους και η παράταξή του “Κίνημα Ενότητας για την ΠΕΔ Πελοποννήσου” πήρε 7 έδρες.

Ο Γιάννης Μαλτέζος, παρά την επίμονη προσπάθεια που έκανε και την συνεχή δημοσιοποίηση της πρόθεσής του να διεκδικήσει την προεδρία της ΠΕΔ, δεν κατάφερε να συγκροτήσει συνδυασμό και αποσύρθηκε την τελευταία εβδομάδα από τη “μάχη”.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος υποστηρίχθηκε από τον απερχόμενο Πρόεδρο, Δημήτρη Καμπόσο και την Σαμαρική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Τάσος Χρόνης από τον Κεντροαριστερό χώρο και ο αποχωρήσας Γιάννης Μαλτέζος από τον τ. Περιφερειάρχη Παν. Νίκα και κάποιους νεοδημοκρατικούς παράγοντες του κλίματος Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο αυτοπροταθείς με την υποστήριξη του ΚΚΕ δεν εξελέγη λαμβάνων μόνον την δική του ψήφο.

Εκλέχθηκαν επίσης τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου και οι εκπρόσωποι για την ΚΕΔΕ.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε παρουσία του προέδρου της τελευταίας, Λάζαρου Κυρίζογλου.

Ο νέος Πρόεδρος και δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε: «Μπροστά μας έχουμε μία κρίσιμη πενταετία, γεμάτη προκλήσεις και προοπτικές. Η Πελοπόννησος συνολικά αποτελεί μία Περιφέρεια με τεράστιες δυνατότητες, συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και πλούτο αναξιοποίητο σε κάθε τομέα της κοινωνικής, παραγωγικής και οικονομικής ζωής.

Είκοσι έξι μοναδικοί Δήμοι, πόλεις και Κοινότητες που συνθέτουν και αποτελούν έναν ευλογημένο τόπο, από κάθε άποψη. Ως αυτοδιοικητικοί οφείλουμε, υπηρετώντας τους Δήμους μας αλλά και συνολικά τις προοπτικές προόδου της Πελοποννήσου, να καλλιεργήσουμε μία ουσιαστική, γόνιμη και παραγωγική συνεργασία».

Άποψη της αίθουσας και του Προεδρείου

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δημήτρης Καμπόσος, δήλωσε: «Η ΠΕΔ λειτούργησε ως μια παράταξη. Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Ακολουθούμε τη δική μας πορεία και προασπίζουμε τα συμφέροντα του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Θα πρέπει να κρατήσουμε όλοι αυτό το καλό κλίμα για να έχουμε σημαντικά οφέλη.

Η ΠΕΔ έδωσε μάχη απέναντι σε έναν… περίεργο περιφερειάρχη, που μας απάλλαξε με την παρουσία του, αφού είχε ως σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα. Τελικά, δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια για το θέμα της Πελοπόννησος ΑΕ.»

Ο έτερος των υποψηφίων, Χρόνης Τάσος, δήλωσε: «Βγάλαμε τη δημόσια διοίκηση ασπροπρόσωπη. Σε εμάς ακούμπησαν οι δημότες. Όμως, δεν αναγνωρίστηκαν όσα πράξαμε. Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα, μετά τις κρίσεις, έχουμε δυνατότητες, αλλά μας φορτώνουν ακόμη αρμοδιότητες χωρίς πόρους».