700.000 επιπλέον τα Δημοτικά Τέλη 

216

Με 25 θέματα στην Ημερήσια Διάταξή του συνέρχεται την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και με ελεύθερη παρακολούθηση δημοτών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (παρ. οδός Ναυπλίου – Ν.Κίου), με ώρα έναρξης στις 19:00.

Το θέμα υπ. αριθμ. 4 που αναφέρεται στον καθορισμό των συντελεστών επιβάρυνσης Κατοικιών και Εργασιακών χώρων για τα Δημοτικά Τέλη, αναμένεται “να ζεστάνει το κλίμα” και ενδεχομένως να προκαλέσει συγκρουσιακές καταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι, στον τομέα των Δημοτικών Τελών η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προβλέπει (για το 2024) την είσπραξη 700.000 ευρώ περισσοτέρων από την είσπραξη του 2023.

Τα προς συζήτηση τακτικά θέματα είναι:

ΘΕΜΑ 1ο: Περί λήψης απόφασης για την εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Ναυπλιέων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

ΘΕΜΑ 2ο: Περί έγκρισης προϋπολογισμού οικ. έτους 2024 του ΝΠΔΔ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου.

ΘΕΜΑ 3ο: Περί έγκρισης στοχοθεσίας οικ. αποτελεσμάτων οικ. έτους 2024 του ΝΠΔΔ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου.

ΘΕΜΑ 4ο: Περί λήψης απόφασης καθορισμού ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2024. 

ΘΕΜΑ 5ο: Περί λήψης απόφασης καθορισμού ανταποδοτικού τέλους άρδευσης για το έτος 2024.

ΘΕΜΑ 6ο: Περί έγκρισης απολογισμού και ισολογισμού οικ. ετών 2018, 2019, 2020,2021 και 2022 του ΝΠΔΔ «Ι. Καποδίστριας»

ΘΕΜΑ 7ο: Περί έγκρισης οριακής προθεσμίας παράτασης της περαίωσης του έργου: «Ανάπλαση περιοχής οδού Αιγίου», με κωδικό ΟΠΣ «5044958.

ΘΕΜΑ 8ο: Περί έγκρισης παράτασης προθεσμίας ολοκλήρωσης της σύμβασης: «Υπηρεσίες εξειδικευμένου συμβούλου αρχιτέκτονα μηχανικού για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Ναυπλιέων για τη διαμόρφωση του κτιρίου Βοναφίν σε χώρο μουσείου και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

ΘΕΜΑ 9ο: Περί έγκρισης της μελέτης: «Σύνταξη μελετών ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ναυπλιέων (πλατεία 2η πάροδος Αγ.Μονής-πλατεία παλ. εργατικές κατοικίες και Κ.Χ. χώροι πέριξ – πλατείες πλησίον κτιρίου αστυνομίας – δημοτικό ακίνητο στο Δρέπανο»

ΘΕΜΑ 10ο: Περί έγκρισης του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών ΔΕ Ασίνης – ΔΕ Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων».

ΘΕΜΑ 11ο: Περί έγκρισης του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επούλωση λάκκων Δ.Ε. Ασίνης».

ΘΕΜΑ 12ο: Περί αποδοχής διαμορφωμένης κατάστασης και διορθωτικών ενεργειών για το έργο: «Προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας» (κωδ. ΟΠΣ. 5054013).

ΘΕΜΑ 13ο: Περί έγκρισης εισόδου-εξόδου και της σχετικής οδικής σήμανσης για το έργο «Έξι νέες ισόγειες μονοκατοικίες με σοφίτες και κολυμβητικές δεξαμενές» σε γήπεδο εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού στη θέση Αγία Παρασκευή Καραθώνας Δ.Ε. Ναυπλίου του Δήμου Ναυπλιέων».

ΘΕΜΑ 14ο: Περί έγκρισης εισόδου-εξόδου και της σχετικής οδικής σήμανσης για το έργο «Δύο νέες ισόγειες κατοικίες και μία διώροφη με εσωτερικό εξώστη και πισίνες» σε γήπεδο εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού στη θέση Αγ. Ιωάννης ΔΚ Λευκακίων του Δήμου Ναυπλιέων».

ΘΕΜΑ 15ο: Περί έγκρισης εισόδου-εξόδου και της σχετικής οδικής σήμανσης για το έργο «τρεις νέες διώροφες κατοικίες με πισίνες» σε γήπεδο εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού στη θέση «Παπαφενά» ΔΕ Ναυπλιέων του Δήμου Ναυπλιέων».

ΘΕΜΑ 16ο: Περί χορήγησης ή μη παράτασης της διάρκειας μίσθωσης δημοτικού ακινήτου επί της οδού Βασ. Κων/νου στην Δ.Ε. Ναυπλίου, λόγω επικείμενης λήξης.

ΘΕΜΑ 17ο: Περί ορισμού μελών στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

ΘΕΜΑ 18ο: Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»2021-2027 και του Περιφερειακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2014-2020.

ΘΕΜΑ 19ο: Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του στη Γεν. Συνέλευση των μετόχων της ΑΝΒΟΠΕ Α.Ε.

ΘΕΜΑ 20ο: Περί σύστασης Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

ΘΕΜΑ 21ο: Περί σύστασης Επιτροπής Εκτίμησης τιμήματος ακινήτων.

ΘΕΜΑ 22ο: Περί συγκρότησης γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων για το έτος 2024.

ΘΕΜΑ 23ο: Περί χορήγησης άδειας κοπής δέντρου, λόγω επικινδυνότητας.

ΘΕΜΑ 24ο: Περί αποδοχής προγράμματος δακοκτονίας για το έτος 2024.

ΘΕΜΑ 25ο: Περί τροποποίησης της αρ. 280/2023 προηγούμενης απόφασης.