ΠΤΩΧΟΣ: Θεμελίωση Νηπιαγωγείου στο Άστρος

52
Δημ. Πτωχός. Θεμελίωση Νηπιαγωγείο στο Άστρος

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα η πρώτη εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκα ως Περιφερειάρχης, αφορούσε την Παιδεία.

Ένα Διθέσιο Νηπιαγωγείο θεμελίωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στο Παράλιο Άστρος, από κοινού με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως δήλωσε, «σε μια περίοδο που η υπογεννητικότητα αλλά και η ερήμωση της περιφέρειας απασχολούν τη δημόσια συζήτηση. Έστω και σε συμβολικό επίπεδο λοιπόν, η μέρα αυτή δεν είναι σημαντική μόνο για το Άστρος και την Πελοπόννησο αλλά για όλη την Ελλάδα.

Το δίκτυο των νηπιαγωγείων, των πρώτων βαθμίδων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης θεωρείται πλέον ως η βέλτιστη πολιτική για τη στήριξη της οικογένειας και της μητέρας εργαζόμενης ή μη. Είναι ερευνητικά εξακριβωμένο, το ξέρουμε δηλαδή από πολλές μελέτες: οι νέοι αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια και παιδιά όταν ξέρουν ότι υπάρχουν δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κακά τα ψέματα: σήμερα οι νέοι θα κάνουν παιδιά όταν ξέρουν ότι το κράτος είναι εδώ να τους στηρίξει, έμπρακτα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο τόπος μας μπορεί να γίνει καλύτερος όταν σταματήσουμε να κάνουμε εκπτώσεις κάθε είδους: στις αξιώσεις μας από την πολιτεία, στις υπηρεσίες που πρέπει να απολαμβάνουμε, στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν θεσμοί όπως η Παιδεία».

Το Διθέσιο Νηπιαγωγείο Παράλιου Άστρους θα κατασκευαστεί με τον τρόπο που πρέπει να κατασκευάζονται τα κτίρια σήμερα, απαντώντας στα σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας και προσφέροντας στα παιδιά το χώρο που τους αξίζει.

Σήμερα, θεμελιώσαμε το καλύτερο που η γενιά μας μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μας.

Ας αισθανθούμε περήφανοι για αυτό κι ας δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, χωρίς εκπτώσεις.