Μεγάλη νίκη της Ενωσης, απρόσμενη ήττα του Παναργειακού (ΒΙΝΤΕΟ)

84

Παναργειακός – ΠΑΟ Βάρδας  0-1

Ο ΠΑΟ Βάρδας νίκησε εκτός έδρας τον Παναργειακό με 1-0 για την 17η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ανέβηκε στους 23 πόντους, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 29 πόντους.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Άργους αν και είχε την εδαφική υπεροχή, δεν κατάφερε να τη μετατρέψει σε γκολ. Στο 20′ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να το πετύχει καθώς ο Ντε Σόουζα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Το γκολ που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟ Βάρδας επί του Παναργειακού το πέτυχε ο Νιφορόπουλος στο 62′ λεπτό.

‘Ήταν μια ήττα σοκ για τον Παναργειακό μέσα στο Άργος από τον ΠΑΟ Βάρδας που ήταν σε παθητικό ρόλο σε όλο το παιχνίδι και σε μία από τις ελάχιστες επιθέσεις στο 60ο λεπτό το σουτ του Νιφοροπουλου έδωσε το τρίποντο στη Βάρδα.

Ο Παναργειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί με νίκη στη τρίτη θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Καραργύρης, Λιακόπουλος, Καρέλης, Σάαντο, Ροκάι, Τσάνι, Καρυπίδης, Ντε Σόουζα, Χριστόπουλος, Ελευθεριάδης, Γάσπαρης.

 

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Τσεκούρας, Διονυσόπουλος, Θεοφάνης, Παπασπηλιόπουλος, Κοτσώνης, Κούστα, Τσεκούρας, Μαστραντωνάκης, Μικελάτος, Πλαστούργος, Νιφορόπουλος.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

 

 

ΑΕ Ερμιονίδας –  ΑΕ Μεσολογγίου 4-1

Η ΑΕ Ερμιονίδας έδειξε με το «καλημέρα» στο 2024 ότι θα τα δώσει… όλα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Με αποφασιστικότητα και ανατροπή στο σκορ, επικράτησε με 4-1 της ΑΕ Μεσολογγίου, στο πρώτο της ματς μέσα το νέο έτος, την Κυριακή (07/01), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στο Δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου.

Η ομάδα της Ερμιόνης αποδείχτηκε πολύ «σκληρή» για να ηττηθεί και να… πέσει στον συγκεκριμένο αγώνα, επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στους 11 βαθμούς, συνεχίζοντας με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία την προσπάθεια για παραμονή.

Αυτή η νίκη έχει πολλά θετικά στοιχεία, καθώς εκτός της βαθμολογικής της σημασίας, αλλάζει και άλλο την ψυχολογία όλων στον σύλλογο προς το καλύτερο, σε παιχνίδι που η ΑΕ Ερμιονίδας βρέθηκε να χάνει από το… πουθενά.

 

Η επιτυχία ήρθε με σπουδαία εμφάνιση από όλους όσοι αγωνίστηκαν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς κατέβαλαν συγκλονιστική προσπάθεια για την ανατροπή, σε βρεγμένο αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί. Απέναντι σε μια ομάδα που δεν κλείστηκε, έπαιζε με την μπάλα κάτω, όποτε είχε χώρους, προσπάθησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση, κυνηγώντας γκολ μέχρι το τέλος του αγώνα…

 

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με γκολάρες από τους Οικονομίκο (στο ντεμπούτο του με σουτ στο 47’ και στο 62’), Τριμπόνια (με εκτέλεση φάουλ στο 65’) και Ψύχα (με σπουδαία ενέργεια και σουτ στο 77’). Η φιλοξενούμενη είχε προηγηθεί στο 40’ με πλασέ του Κάκκου.

 

Στην ενδεκάδα του συλλόγου ήταν, μάλιστα, και οι τρεις μεταγραφές (Οικονομίκος, Μαγκαφίνης, Σκρίντα) του Ιανουαρίου, ενώ αγωνίστηκε και ο Κλάιντι, που επέστρεψε από τον δανεισμό του στον ΟΦ Ηλιοκάστρου.

 

 

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕ Ερμιονίδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να ελέγξει τακτικά το παιχνίδι, προσέχοντας την άμυνα και με υπομονή να φτάσει σε γκολ, έχοντας και νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της. Απουσίαζε, όμως, ο γρήγορος ρυθμός, οι κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αργές. Έτσι, η ομάδα  δεν σκόραρε στις φάσεις που δημιούργησε, ούσα και άτυχη, και τελικά βρέθηκε να χάνει στο 40’, μετά από μια αδράνεια, σε στατική φάση που έγιναν λάθη τακτικά, στη 2η φορά που η φιλοξενούμενη πάτησε στην περιοχή.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός των παικτών της Ένωσης άλλαξε, και έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 47’ και στη συνέχεια, με την ψυχολογία στα ύψη, σημείωσαν ακόμα τρία τέρματα, έχοντας και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Το σημαντικό είναι πως η ισοφάριση και ακολούθως το προβάδισμα με τρία τέρματα ήρθαν με ορθολογικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και πολύ όμορφα γκολ. Με την ΑΕ Μεσολογγίου να μάχεται στο ίδιο διάστημα, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα μπορούσε, μάλιστα, να είχε πετύχει ακόμα ένα τέρμα.

 

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Πονηρός, Καράι (46’ Καραφιλάι), Μαγκαφίνης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Σκρίντα (87’ Ζάββος), Τριμπόνιας, Ζεκιράι (83’ Κλάιντι), Οικονομίκος (75’ Πορφυρόπουλος), Ψύχας, Τάσιος.

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Βασίλης Παστρωμάς): Δουλιώτης, Κακιώνης (81’ Ντρούκας), Μανέτας (65’ Νικολόπουλος), Κάκκος, Μπαλαμπάνης, Αυτζής, Κουφός (75’ Βασόπουλος), Παναγιωτίδης, Πλαστήρας, Βαρούχος (75’ Κατσάμπας), Ζαβιτσάνος.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα Ερμιονίδα-Α.Ε.Μεσολογγίου 4-1

Όλα τα αποτελέσματα του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής:

 

Βαθμολογία Γ Εθνικής: