Τεράστια νίκη Δανειοληπτών με Αγωγή κατά Τράπεζας

74

Η τράπεζα πρότεινε διακανονισμό σε ένωση πελατών, η οποία είχε προσφύγει στα δικαστήρια. Κατηγόρησε τη θυγατρική της BNB PARIBAS, Personal Finance ότι ελαχιστοποίησε τους κινδύνους των δανείων σε ελβετικό φράγκο, που έλαβαν οι πελάτες της!

Η τράπεζα πρότεινε μια συμφωνία στην ένωση καταναλωτών CLCV, η οποία ήταν επικεφαλής μιας ομαδικής αγωγής στο δικαστήριο. Κατηγόρησε τη θυγατρική της Personal Finance ότι ελαχιστοποίησε τους κινδύνους δανείων σε ελβετικό φράγκο που είχαν λάβει οι πελάτες της.

Αυτός είναι αναμφίβολα ο επίλογος μιας υπόθεσης που χρονολογείται αρκετά χρόνια πριν. Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Parisien , η BNP Paribas υπέγραψε συμφωνία με την ένωση καταναλωτών CLCV για αποζημίωση 4.655 πελατών που είχαν επιτεθεί στην Personal Finance, θυγατρική τράπεζας, αφού είχαν λάβει δάνεια ακινήτων σε ελβετικά φράγκα αλλά η αποπληρωμή τους έγινε σε ευρώ. Και για καλό λόγο, οι διακυμάνσεις μεταξύ των νομισμάτων είχαν προκαλέσει την έκρηξη των μηνιαίων πληρωμών τους.

Συνολικά, οι ενάγοντες θα πρέπει να λάβουν από 400 έως 600 εκατ. ευρώ. Στις στήλες του Le Parisien, ο γενικός διευθυντής του CLCV, François Carlier, χαιρετίζει μια συμφωνία που «θα καταστήσει δυνατή την παροχή μιας πολύ ικανοποιητικής λύσης για τους καταναλωτές, μέσα σε ένα ευνοϊκό χρονοδιάγραμμα». Από την πλευρά της, η BNP επικαλείται μια «συμφωνία που αποτελεί μέρος της συνέχειας των ενεργειών που πραγματοποιεί η Personal Finance για να προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες σε κάθε κατάσταση».

Διαβάστε περισσότερα στο: https://alfeiospotamos.gr/