Ισοπαλία Παναργειακού, ήττα Ερμιονίδας(Βίντεο)

67

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΑΦΑΝΤΟΥ ΑΕΡ     0-0

Ο Παναργειακός υποδέχτηκε την ΑΕΡ Αφάντου στο Άργος,  για την 19η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Χωρίς γκολ έληξε ο μεσημεριανός αγώνας του Παναργειακού με την ΑΕΡ Αφάντου με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για την ομάδα του Άργους να πλησιάσει την κορυφή του ομίλου. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 33 πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήγαν στους 28 πόντους.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μία ευκαιρία για κάθε ομάδα. Ο Παναργειακός είχε την προβολή του Ηλιόπουλου που κατέληξε άουτ ύστερα από σέντρα του Καρέλη στο 17ο λεπτό. Στο 32ο λεπτό η ομάδα της Αφάντου είχε δοκάρι με τον Γκέτσι από σέντρα του Κουτσιανικουλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναργειακός είχε το σουτ του Καρέλη πήγε μόλις άουτ, την κεφαλιά του Γάσπαρη και κάποιες προϋποθέσεις ευκαιριών που δεν ολοκληρώθηκαν σωστά. Η ομάδα της Αφάντου προσπάθησε να παίξει στη κόντρα, είχε δύο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο που δεν ανησύχησαν τον Καραργύρη.

Ο Παναργειακός ζήτησε δύο πέναλτι, το ένα στο 12ο λεπτό μετά από σέντρα του Τσιράκη ο Χριστόπουλος φαίνεται ότι σπρώχνεται στον αέρα από τον Στοινοβιτς στη προσπάθεια να πάρει την κεφαλιά αλλά ο Τσαμούρης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η δεύτερη φάση που ήταν και πιο κραυγαλέα έγινε στο 89ο λεπτό όταν Ο Ελευθεριάδης ανατράπηκε από τον Παναγιώτοπουλο με τα χέρια στην προσπάθεια να κοντρολάρει την μπάλα αλλά διαιτητής και επόπτης που ήταν μπροστά στη φάση έδειξαν παίζεται.

Την επόμενη εβδομάδα ο Παναργειακός αγωνίζεται εκτός έδρας στον Αστέρα Βάρης.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα Παναργειακού – ΑΕΡ Αφάντου

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ      3-1

Πολύ καλή εικόνα παρουσίασε η Ένωση Ερνιονίδας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο , μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, μπορεί στη συνέχεια να ελπίζει ότι θα καταφέρει να βρεθεί σε βαθμολογική θέση που της αρμόζει ως σύλλογος, με το τελικό σκορ (3-1) να αδικεί τη συγκλονιστική προσπάθεια, την οποία έκαναν όλοι οι παίκτες της Ένωσης.

Η ΑΕ Ερμονίδας μονομάχησε στα ίσια κόντρα στον σύλλογο της Αχαΐας που στοχεύει σε άνοδο και διαθέτει ποιότητα. Σε παιχνίδι που έκαναν ντεμπούτο οι Φρεντερίκ Μιγιένγκα (σκόραρε) και Ανδρέας Αλεξανδρής, οι οποίοι έδειξαν να προσαρμόζονται άψογα με την ομάδα και τα υπόλοιπα παιδιά που ήρθαν τον Ιανουάριο, ενώ ο Παναγιώτης Διλμπέρης δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Ίλσι Κάλα και Μιχάλη Βιρβίλη λόγω τραυματισμών και στον Αργύρη Τζιέρη (τιμωρημένος).

Οι παίκτες Ένωσης πραγματοποιήσαν πολύ καλό ματς τακτικά, έκλεισαν άψογα τους χώρους στους αντιπάλους τους, οι γραμμές ήταν κοντά, και διεκδίκησαν μέχρι το τέλος θετικό αποτέλεσμα, ακόμα και τη νίκη, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στα τελευταία λεπτά. Η ΑΕ Ερμιονίδας έδειξε και αυτή ποιότητα και επιθετικές αρετές, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, κερδίζοντας μάχες σε όλες τις γραμμές (άμυνα, μεσαία γραμμή, επίθεση).

Εάν στην τελική προσπάθεια υπήρχαν, μάλιστα, καλύτερες επιλογές και λιγότερη… ατυχία, τότε θα μπορούσε η ομάδα μας να είχε πανηγυρίσει τουλάχιστον την κατάκτηση ενός βαθμού. Απέναντι σε μια ομάδα που είχε και αυτή τις δικές τις στιγμές, περισσότερες στο α’ ημίχρονο. Το θετικό είναι πως ο σύλλογός της Ερμιόνης  παρουσιάζει συνεχόμενη βελτίωση και στα ματς που ακολουθούν, θα προσπαθήσει αυτή η καλή εικόνα να συνοδευτεί με την κατάκτηση και άλλων βαθμών, ώστε να πλησιάσει τις θέσεις παραμονής.

Ο Παναιγιάλειος προηγήθηκε, μάλιστα, στο 21’ μ’ ένα «στημένο» (εκτέλεση φάουλ του Κοντοχρήστου), με τις δυο ομάδες να έχουν στο πρώτο ημίχρονο και άλλες απειλητικές φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε γρήγορα (46’) η ισοφάριση από τον σύλλογό μας με απίστευτη κεφαλιά του Μιγιένγκα και στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε «άγρια» ομορφιά. Η ΑΕ Ερμιονίδας δημιούργησε, μάλιστα, τέσσερις σπουδαίες φάσεις, με άμεση μετάβαση, μετά από κλέψιμο της μπάλας, έχοντας κλείσει τους χώρους στην άμυνα, την ίδια στιγμή που η γηπεδούχος είχε απειλήσει ουσιαστικά μία φορά με κεφαλιά στο ίδιο διάστημα.

Τελικά, ο Παναιγιάλειος και ο κόσμος του λυτρώθηκαν στο 87’, όταν πήραν προβάδισμα (2-1) με τον Μακρή – και με τη βοήθεια το αέρα – με σουτ του επιθετικού τους με το… μύτο, ενώ προσπάθησε να σταματήσει την μπάλα, σε μια στιγμή ολιγωρίας, όταν χάθηκαν κάπως τα μαρκαρίσματα. Στο 90’+2 έγινε το 3-1 με κεφαλιά του Λιάτου σε γρήγορη επίθεση της γηπεδούχου, ενώ η ομάδα μας συνέχιζε την προσπάθεια της για γκολ, έχοντας περάσει στην επίθεση (από τον χώρο της άμυνας) και ο Μιγιένγκα…

Τα γκολ και οι φάσεις του παιχνιδιού:

5’: Σουτ του Αλεξανδρή με το αριστερό, η μπάλα έφυγε άουτ.

7’: Σέντρα του Τσίπρα και ο Μιγιένγκα έδιωξε σε κόρνερ προ του Τσίπρα.

8’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Φωκαΐδη, ο Τακίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά στο 2ο δοκάρι και ο Μακρής με δεύτερη έστειλε την μπάλα άουτ.

10’: Σέντρα του Σανδραβέλη από δεξιά, πήρε την κεφαλιά ο Φωκαΐδης, μπλόκαρε ο Πονηρός.

12’: Κάθετη του Κίτου – πήρε την μπάλα μετά από μονομαχία με τον Ζεκιράι – στον Φωκαΐδη, πρόλαβε και μπλόκαρε ο Πονηρός.

18’: Ο Οικονομίκος εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση με το αριστερό και η μπάλα έφυγε άουτ.

21’: Γκολ (1-0)! Ο Κοντοχρήστος με εκτέλεση φάουλ στο όριο της περιοχής και δεξιά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Πονηρού, ανοίγοντας το σκορ.

31’: Μετά από ωραία ανάπτυξη της ΑΕ Ερμιονίδας, ο Οικονομίκος βρήκε δεξιά τον Τριμπόνια, ο οποίος σούταρε και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε με δυσκολία την μπάλα.

35’: Ο Κοντοχρήστος έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά, μετά από μονομαχία του με τον Τάσιο, έκανε τη σέντρα και ο Πίσπας αστόχησε με σουτ, με την «στρογγυλή θεά» να καταλήγει άουτ.

36’: Η ΑΕ Ερμιονίδας βγήκε όμορφα στην επίθεση, ο Αλεξανδρής σούταρε δυνατά και ευθύβολα με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω του.

37’: Ο Σανδραβέλης σέντραρε από δεξιά, ο Μακρής έστρωσε την μπάλα στον Τσίπρα, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

41’: Ο Κοντοχρήστος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Πονηρός έδιωξε με τα χέρια, σουτ του Τακίδη από δεξιά, κόντραρε η μπάλα στον Καράι.

42’: Ο Σκρίντα βρήκε ωραία τον Τριμπόνια στα δεξιά, ο οποίος έκανε επικίνδυνη σέντρα-σουτ και οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.

42’: Γέμισμα του Οικονομίκου από δεξιά με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού, έβγαλαν οι αμυντικοί δύσκολα σε πλάγιο, σε μια επικίνδυνη στιγμή για τη γηπεδούχο.

46’: Γκοοοολλλλ (1-1)! Ο Σκρίντα εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Μιγιένγκα πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα με γυριστή κεφαλιά στην… πίσω γωνία, ισοφαρίζοντας.

51’: Ο Φωκαΐδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μαυρόπουλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

55’: Ο Μακρής σούταρε, μετά από προσπάθεια του Τσίπρα, μπλόκαρε ο Πονηρός.

56’: Ο Πίσπας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μιγιένγκα έσωσε προ του Τσίπρα, κερδίζοντας και το άουτ, μετά την προβολή του.

58’: Ο Ζεκιράι σούταρε, ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει και άλλο, από καλή θέση έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

64’: Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για την ΑΕ Ερμιονίδας, όταν αρχικά ο Αλεξανδρής σούταρε από καλή θέση, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, έδιωξε δύσκολα ο Παπαδόπουλος, ο Μαγκαφίνης έκανε νέο σουτ από πλάγια και αριστερά και η μπάλα έφυγε άουτ, με την εστία κενή.

67’: Ο Τρέσα σούταρε έξω από την περιοχή και μπλόκαρε ο Πονηρός.

72’: Σέντρα-σουτ του Λάτου από δεξιά μπλόκαρε ο Πονηρός.

72’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας. Ο Σκρίντα έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια από το κέντρο, βρήκε τον Καράι, ο οποίος κέρδισε την κόντρα από δεξιά, ο Λετονός μέσος έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας, σούταρε μέσα από την περιοχή πλάγια, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει δύσκολα.

73’: Σουτ του Μακρή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

75’: Εκτέλεση φάουλ του Κοντοχρήστου μπλόκαρε ο Πονηρός.

75’: Ο Αλεξανδρής με όμορφη ενέργεια από τη μεσαία γραμμή βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του βρήκε σε αμυντικούς.

76’: Νέα προσπάθεια για την ΑΕ Ερμιονίδας αυτή τη φορά με τον Τριμπόνια από τα αριστερά, την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί έκλεισαν τον έμπειρο επιθετικό μέσα στην περιοχή πριν απειλήσει, ενώ θα μπορούσε να είχε πασάρει νωρίτερα.

81’: Νέα σπουδαία ευκαιρία για τον σύλλογό μας, όταν ο Σκρίντα, μετά από ατομική προσπάθεια, άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Τριμπόνια, και στη συνέχεια σούταρε δεξιά μέσα από την περιοχή άουτ, ενώ η απέναντι γωνία του τέρματος ήταν… άδεια.

87’: Γκολ (2-1). Ο Παναιγιάλειος προηγήθηκε ξανά, όταν σε μια στιγμή ολιγωρίας (χάθηκαν αρχικά τα μαρκαρίσματα), ο Τσίπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μακρής προσπάθησε να κάνει δικιά του την μπάλα μέσα στην περιοχή προ του Μιγιένγκα, τη βρήκε με το… μύτο και αυτή κατέληξε στα δίχτυα με τη βοήθεια και του αέρα.

90’+2: Γκολ (3-1): Η γηπεδούχος σημείωσε και 3ο γκολ, ενώ η ομάδα μας προσπαθούσε για την ισοφάριση, όταν σε γρήγορη μετάβαση, ο Τσίπρας πέρασε κάθετη στον Κοντοχρήστο, αυτός σέντραρε από τα αριστερά και σκόραρε ο Λιάτος με κεφαλιά.

Πολύ καλή η διαιτησία του Φίτσα Γεώργιου (συνδ. Πρεβέζης-Λευκάδος) και των βοηθών του Πλέσσα Διονύσιου (συνδ. Ζακύνθου), Νάστου Ζώη (συνδ. Πρεβέζης-Λευκάδος). Ο ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις και έτσι πήρε σωστές αποφάσεις. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μαγκαφίνης (28’), Τσίπρας (48’), Τριμπόνιας (85’).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Νίκος Μανούρας): Παπαδόπουλος, Σανδραβέλης, Λουκάς, Κίτος (61′ Τρέσα), Τακίδης, Μαυρόπουλος, Φωκαΐδης, Τσίπρας, Μακρής, Πίσπας (71′ Λιάτος), Κοντοχρήστος

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Πονηρός, Καράι, Μαγκαφίνης, Μιγιένγκα, Ζεκιράι, Σκρίντα, Τριμπόνιας, Οικονομίκος, Αλεξανδρής, Τάσιος, Ψύχας.

*Ο Μιγκέλ Τρέσα (Παναιγιάλειος) αγωνίστηκε ως αλλαγή και έπαιξε πρώτη φορά ως αντίπαλος της ΑΕ Ερμιονίδας, μετά την απόκτησή του από την ομάδα της Αχαΐας.

Όλα τα αποτελέσματα του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής:

Βαθμολογία 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής: