Ένας απογοητευτικός Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

2774
Βαγγέλης Λαμπρόπουλος οργισμένος

γράφει ο Α. ΛΗΘΙΝΟΣ

«Αρχή άνδρα δείκνυσι» έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας. Δηλαδή, «η εξουσία αποκαλύπτει τις δυνατότητες του ανθρώπου δείχνει τις ικανότητες και το χαρακτήρα του».

Την αλήθεια αυτής της σοφής φράσης την επαλήθευσα παρακολουθώντας την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων και ειδικότερα τον τρόπο που το διεύθυνε ο Πρόεδρός του Βαγγέλης Λαμπρόπουλος. Ένας Πρόεδρος που εκλέχθηκε για να τηρεί το νόμο και τους κανονισμούς. Να σέβεται τους παριστάμενους, να διασφαλίζει την κοσμιότητα της διεξαγωγής και βέβαια να θυμάται ότι δεν είναι παραταξιακό στέλεχος που βγάζει με εκρήξεις τα εσώψυχά του. Και, τέλος, ότι οι συνεδριάσεις είναι Δημόσιες άρα ο χρόνος των παρισταμένων πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να μην σπαταλάται σε κοκορομαχίες μεταξύ Συμβούλων.

Δεν τον κρίνω για την εμφανή απειρία του, αυτό θα διορθωθεί. Ούτε για την επιλογή των θεμάτων κάποια των οποίων υπέκρυπταν μικρές εξυπηρετήσεις. Αυτά γίνονται.  Ούτε καν για την αναβολή θεμάτων που έγινε γιατί το ζήτησε ένας “δικός τους”. Το ζούμε χρόνια τώρα αυτό το μοτίβο.

Τον κρίνω όμως γιατί επέτρεψε το συνεχές λυντσάρισμα του τ. δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου και γιατί ο ίδιος επιτέθηκε με ανοίκειο τρόπο στην Δημοτική Σύμβουλο Νάντια Αναστασίου.

Αν το πρώτο το είχε αποτρέψει (και ο κανονισμός του δίνει τα όπλα) και το δεύτερο το είχε αποφύγει (η ανατροφή του του δίνει την δύναμη), τότε το άρθρο θα είχε σαν πυρήνα την πολύ καλή παρουσία του Γιώργου Φραγκιουδάκη, την απαράδεκτη πρόκληση της Νάντιας Αναστασίου (που πυροδότησε την επίθεσή του) και βέβαια την στάση του Δημήτρη Κωστούρου που (με την ανοχή του Προέδρου) μονοπωλούσε τη συζήτηση και μάλιστα πολλές φορές με επιχειρήματα εξοφθάλμως ψευδή, εξοργίζοντας συμβούλους και ακροατές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ευτύχησε να το παρακολουθήσουν δεκάδες πολίτες. Σε αυτό συνέβαλε και η δημοσιότητα που έδωσαν τα ΜΜΕ, χάρις στην κοινοποίηση της θεματολογίας που έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., (κατ’ αντίθεση προς την κοινοποίηση μόνον “στους δικούς μας”, που ακολουθεί η δημοτική αρχή Μαλτέζου στον δήμο Άργους Μυκηνών). Αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Είναι στο χέρι του διακεκριμένου δικηγόρου και δημοφιλούς Αιρετού να το πετύχει χωρίς, συγχρόνως, να δημιουργούνται ζητήματα με την απώλεια ελέγχου της συνεδρίασης. Ούτε να φτάνει στο σημείο να φέρνει Δημοτικούς Συμβούλους της ελάσσονος αντιπολίτευσης στη θέση «να σηκώνονται να φύγουν» λόγω του τρόπου που διεξάγεται η συνεδρίαση του ανώτατου θεσμικού οργάνου του Δήμου.

Η πρώτη, ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, ήταν ένα Βατερλώ για τον ίδιο.

Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του και τις δυνατότητές του, διατηρώ την ελπίδα πως ήταν μια κακή στιγμή και ότι το μέλλον θα επιβραβεύσει την ομόφωνη εκλογή του ως Προέδρου.

Άλλωστε είπαμε… «Αρχή άνδρα δείκνυσι»!