Ένας Πατριώτης στη θέση του Βαρβιτσιώτη

188
Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο Αρχιτέκτων Δημήτρης Καλογερόπουλος, ορκίζεται ως βουλευτής της ΝΔ στη θέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που αποχώρησε από την πολιτική, υπό το βάρος αποκαλύψεων και καταγγελιών,.

Ο κ. Καλογερόπουλος είναι ένας άνθρωπος με αυτοδιοικητική θητεία, ο οποίος μεταπήδησε στην κεντρική πολιτική σκηνή, θέτοντας υποψηφιότητα με τη ΝΔ στις εκλογές του 2019 και του 2023. Ανήκει στην Πατριωτική πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος και χαρακτηρίζεται για τις ανυποχώρητες εθνικές και κοινωνικές τοποθετήσεις του.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο 65χρονος Δημήτρης Καλογερόπουλος σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Ρώμης και της Φλωρεντίας. Ήταν ιδρυτικό  μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Δυτικής Αθήνας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα και καθηγητής του ΤΕΙ Πειραιά.

Έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ) και αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ). Υπήρξε μέλος Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Το 1992 διορίστηκε νομάρχης Πρέβεζας, θέση που διατήρησε μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση Παπανδρέου. Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 και του 1998. Στις αυτοδιοικητικές του 2002, εκλέχθηκε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Μπιτούνη που υποστηρίχθηκε από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος υποστηρίχθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το 2006, επανεκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο δήμαρχος Αιγάλεω, ως ανεξάρτητος.

Το 2012,  τοποθετήθηκε ως γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αντικαθιστώντας τον Ηλία Λιακόπουλο. Το 2014, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας (Συντονιστής) του Υπουργείου Εσωτερικών για την διαχείριση των αποβλήτων.

Τέλος, από το 2016, είναι Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).