Παραλογισμός: Ο ΕΦΚΑ δεν θέλει δωρεές

595
Κωνσταντίνος Μάκαρης

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, τον Απρίλιο του 2019 δώρισε στον ΕΦΚΑ Ναυπλίου ένα πολυμηχάνημα, έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή και τρεις νέες μεγάλες οθόνες για να μπορούν οι υπάλληλοι να εργάζονται με σύγχρονες συνθήκες, εξυπηρετώντας καλύτερα τους Πολίτες.

Θεώρησε -και σωστά- πως με τον τρόπο αυτό, δεκάδες συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία των διαδικασιών του ΕΦΚΑ, με την έλλειψη τεχνολογικών υποδομών να πολλαπλασιάζει αυτήν την ταλαιπωρία, αλλά και οι ίδιοι οι υπάλληλοι, θα ένοιωθαν πως έχουν και αυτοί το δικαίωμα να κινούνται σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Δωρητής ήταν ο Κωνσταντίνος Μάκαρης που «έκανε την κίνησή του χωρίς να δημοσιοποιήσει την προσφορά του». Ήταν μία από τις πολλές δωρεές μεγάλου ή μικρότερου μεγέθους που συνηθίζει να κάνει προσωπικά ή μέσω των εταιρειών του.

Φαντασθείτε την έκπληξή του όταν πριν από λίγες ημέρες, ενημερώθηκε από τον ΕΦΚΑ Τρίπολης πως «Η Δωρεά του δεν γίνεται αποδεκτή».

Το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια μετά τη Δωρεά, ο ΕΦΚΑ τα επιστρέφει πίσω, προκαλεί ρωτήματα και αποκαλύπτει σοβαρό διοικητικό πρόβλημα που υπάρχει σε αυτές τις υπηρεσίες σε κεντρικό επίπεδο.

Τα κεντρικά της Τρίπολης “έδειξαν κόκκινη κάρτα” στην δωρεά του Κωσταντίνου Μάκαρη, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Αν και ο ίδιος δεν θέλησε –προς το παρόν- να σχολιάσει το θέμα, θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του.