Ο Δημ. Ορφανός στην ορκωμοσία του Δημ. Πτωχού

356
Δημήτρης Ορφανός

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και των 42 από τους 45 νέους Περιφερειακούς Συμβούλους πραγματοποιήθηκε σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, παρουσία του νέου Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού και των άλλων νέων Δημάρχων της Αργολίδος.

Οι τρεις απόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι (μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ), για διάφορους λόγους ο καθένας, θα ορκισθούν μετά την 1η Ιανουαρίου από τον νέο Περιφερειάρχη.

Τρεις εκ των παρόντων Περιφερειακών Συμβούλων (οι δύο του ΚΚΕ και ο Γιώργος Μερμίγκης της Αργολίδας) ορκίσθηκαν με πολιτικό όρκο.

Παρόντες από την Αργολίδα οι Βουλευτές Γιάννης Ανδριανός (Ν.Δ.) και Γιώργος Γαβρήλος (ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.).

Από τους παριστάμενους υπουργούς ξεχώρισαν οι Νίκος Ταγαράς και Άγγελος Συρίγος που έγινα αποδέκτες ιδιαίτερα εκφραστικών επιδοκιμασιών για την πολιτική τους πορεία.

Η παρουσία του π. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, σε αντίθεση με τον Δημήτρη Πτωχό που έγινε δέκτης θερμών χειροκροτημάτων πολλές φορές και για διάφορες αιτίες.

Ο Δημήτρης Ορφανός, αξιοποίησε την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση για να συνομιλήσει με κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες ενώ έγινε δέκτης ενδιαφέροντος από πολλούς δημοσιογράφους.

Την θρησκευτική τελετή τέλεσε ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Από την Αργολίδα, κάλυψαν την Τελετή Ορκωμοσία οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ akromolio.gr και protagonistes.tv (Δάκογλου Πολ.), Best TV (Κουρτέλη Κατ.), και των έντυπων και ηλεκτρονικών εφημερίδων Αργολική Ανάπτυξη (Αργυρίου Γ.) και Αναγνώστης (Γκάτζιος Άκ.).

Στη φωτογραφία ο νέος Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός με φόντο ένα τμήμα της κατάμεστης αίθουσας. Δίπλα του διακρίνεται η Ελένη Πανοβράκου (που υπήρξε υποψηφία του Κωνσταντίνου Μάκαρη), στενή συνεργάτης του Βασίλη Σιδέρη (μελλοντικού Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας), η οποία παρέμεινε στο πλευρό του Δημήτρη Ορφανού καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας. (Να θυμίσουμε ότι, ο Βασίλης Σιδέρης είχε παραστεί στην ορκωμοσία του Δημήτρη Ορφανού).