Από το 1991 άρπαξαν τη Ζουράφα οι Τούρκοι

56

γράφει ο Παύλος Δαγρές

Ήταν τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαπραγματευόταν την πώληση 200 βραχονησίδων.

Λες και ήταν ιδιοκτησία τους.

Την 1-6-91 η Εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» γράφει με τίτλο: «Στην Βραχονησίδα Λαδοξέρα ή Ζουράφα, δοκιμάζεται η Εθνική μας αξιοπρέπεια».

«Όπως είχε αποκαλύψει ο τότε πτέραρχος Δ. ΚΟΛΩΝΗΣ η Τουρκία χρησιμοποίησε την Βραχονησίδα Λαδοξέρα που απέχει 6 χλμ. από τη Σαμοθράκη για χώρο εκτέλεσης πυρών από τα πλοία της άσκησης «Θαλασσόλυκος» ενώ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την παραχώρηση της βραχονησίδας για πεδίο βολής αεροσκαφών του 6ου Στόλου. Το θέμα είναι σοβαρότατο και πρέπει αμέσως να αναλάβει τη διερεύνηση της περίπτωσης ο αρμόδιος για την εσχάτη προδοσία Εισαγγελέας, και  είναι εσχάτη προδοσία γιατί συν τοις άλλοις δεν ενημερώθηκε ο λαός για τον ακρωτηριασμό της χώρας».

   Στις 27-1-2005 η Εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» γράφει, πάλι, με τίτλο: «Άρπαξαν Νησί οι Τούρκοι χωρίς να πέσει Τουφεκιά».

   «Την Πέμπτη 13-1-2005 δύο Τουρκικές κανονιοφόροι και ένα αντιτορπιλικό αγκυροβόλησαν!!! στην Βραχονησίδα Ζουράφα, σε Ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς καμία παρενόχληση από Ελληνικής πλευράς. Ταυτόχρονα Τουρκικές Εφημερίδες δημοσίευσαν έκθεση του Τουρκικού Αρχηγείου που αναφέρει ότι η Ζουράφα και άλλα νησιά ανήκουν από νομικής πλευράς στην Τουρκική κυριαρχία.

   Θα πρέπει δε να ενημερώσουμε ότι στην συγκεκριμένη Βραχονησίδα εμείς εδώ και 50 χρόνια έχουμε και λειτουργεί αδιαλείπτως φανός ναυσιπλοΐας του οποίου την συντήρηση και φροντίδα έχει η υπηρεσία φανών του Πολεμικού Ναυτικού, αποδεικτικό στοιχείο πως η Βραχονησίδα Ζουράφα δεν είναι εγκαταλελειμμένη.

   Άλλωστε η Ζουράφα απέχει 6 χλμ. από τη Σαμοθράκη στα όρια της αιγιαλίτιδας Ζώνης. Φυσικά τώρα που μύρισε πετρέλαιο στους Τούρκους έτρεξαν και την έκαναν δική τους με τις πλάτες του Μητσοτάκη για να εκμεταλλευτούν τα πλούσια κοιτάσματα που υπάρχουν στην γύρω περιοχή. Και εδώ αναφερόμαστε σε μια Βραχονησίδα της οποίας η οικονομική αξία υπερβαίνει πολύ την αντίστοιχη της Ρόδου και ολόκληρου του Θεσσαλικού κάμπου.   

Και αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα εμείς. Το αποκάλυψε ο τέως Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κουλουμπής, ο οποίος στις 27-1-2000 δημοσίευσε γεωλογική μελέτη για το Αιγαίο όπου  αποκαλύπτεται ότι πλησίον της Βραχονησίδας Λαδοξέρας υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο, η εξόρυξη των οποίων καλύπτει το σύνολο των αναγκών της χώρας.

   Η απώλεια της Βραχονησίδας Λαδοξέρας ισοδυναμεί με απώλεια της Ρόδου και Κω  μαζί και όχι μόνο»!!!

   Αυτά είχε γράψει στην Εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» την 27-1-2005 o  ΠΕΡΙΚΛΗΣ !!!   

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

                         ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

            ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

               ΤΗΛ. 6943570958