Το δίλημμα των Ορφανού και Καράπαυλου

746

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Το βασικότερο ίσως σημείο που στήριξε τον αντιπολιτευτικό της λόγο, κατά την προεκλογική περίοδο, η τρισυπόστατη παράταξη του Δημήτρη Ορφανού, ήταν οι οικονομικές ατασθαλίες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Κωστούρου.

Ο κόσμος, άκουσε τις καταγγελίες, άκουσε και όσα είχε να πει ο Δημήτρης Κωστούρος για να αποκρούσει τις κατηγορίες και αποφάσισε πως «ο Δημήτρης Ορφανός και οι συνεργάτες του πρέπει να αποκτήσουν την ευκαιρία να αποδείξουν στην πράξη όσα έλεγαν». Δηλαδή, να αποδείξουν πως υπήρχε πλήθος ατασθαλιών που κόστισαν πολλά εκατομμύρια στο Δημοτικό Ταμείο και βέβαια πως ο νέος εκλεκτός δεν θα κάνει τα ίδια.

Από την καταγραφή της εκλογικής του νίκης και μέχρι σήμερα, ο Δημήτρης Ορφανός έχει δηλώσει δημοσίως τρεις φορές πως «ότι υποσχεθήκαμε θα το κάνουμε». Το ίδιο, αλλά με διαφορετικό τρόπο δήλωσε κατ’ επανάληψη και ο έτερος των συνδημιουργών της μεγάλης ανατροπής, Κώστας Καράπαυλος.

Η πρόσφατη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διαπιστώνει διαφθορά στους δήμους, είναι γραμμένη με τρόπο που αντιστοιχεί στα όσα κατά καιρούς έχουν καταγγείλει οι κ.κ. Ορφανός και Καράπαυλος.

Λογικά λοιπόν, ο κόσμος περιμένει στον εναρκτήριο λόγο της νέας δημοτικής αρχής να ακούσει ένα από τα δύο

ΠΡΩΤΟΝ: Αναθέτουμε σε ορκωτούς λογιστές και εξειδικευμένους ερευνητές τον έλεγχο όσων έχουμε καταγγείλει. Σε περίπτωση ανεύρεσης ατασθαλιών, παρανομιών ή κομπινών  θα παραπέμψουμε τις υποθέσεις στις αρμόδιες αρχές. Οι παρανομίσαντες θα κληθούν να πληρώσουν ποινικά και αστικά, δια της προσωπικής τους ελευθερίας και της προσωπικής τους περιουσίας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των Δημοτών, το Δημόσιο χρήμα και τους νόμους. Επειδή προέχει η ενότητα δεν θα επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών ούτε θα ψάξουμε για αποδιοπομπαίους τράγους. Γυρίζουμε σελίδα και προχωράμε μπροστά!

Στην πρώτη περίπτωση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Κωστούρου κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι και με διεκδικήσεις πολλών εκατομμυρίων που θα πρέπει να πληρωθούν από τις προσωπικές τους περιουσίες, λόγω κάποιων αποφάσεων που ελάμβαναν «τοις κείνου ρήμασι πειθόμενοι».

Στην δεύτερη, όλοι όσοι διετέλεσαν μέλη προηγούμενων δημοτικών αρχών θα αποδοθούν άσπιλοι στην κοινωνία και με το δικαίωμα να διεκδικήσουν και πάλι την επανεκλογή τους.

Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η πορεία των πραγμάτων αλλά νομίζω πως σε όλους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία υπό την προϋπόθεση της ειλικρινούς και δημόσιας μετανοίας μετά από αυτοκριτική. Σε όλους, εκτός από αυτούς που υπόσχονται, υπεξαιρούν την ψήφο και μετά δεν τηρούν τα υπεσχημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Δρομικό Κίνημα ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ: Σε ποιους έστειλε μήνυμα ο Κώστας Μάκαρης;