Ο ρόλος του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου στα Δημοτικά πράγματα του Ναυπλίου

443
Ευάγγελος Λαμπρόπουλος

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος θα είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ο υπ’ αριθμόν 2 Δημοτικός Παράγων στο Δήμο Ναυπλιέων.

Θεωρείται βέβαιον ότι, με πρόταση του Δημήτρη Ορφανού θα εκλεγεί με πολύ μεγάλη πλειοψηφία Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης θεωρείται βέβαιον ότι με απόφαση του Δημάρχου Δημήτρη Ορφανού θα διορισθεί ως αναπληρωτής Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων.

Να προσθέσουμε ακόμη ότι είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος που τιμήθηκε με τους περισσότερους σταυρούς μεταξύ των υποψηφίων της παράταξής του (για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση) και ότι είναι ένας από τους 6 (που διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία) εκ των 17 συνολικώς Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης Όραμα Δημιουργίας.

Αν στα προηγούμενα στοιχεία προσθέσουμε και την ισχυρή προσωπική σχέση με τον νέο Δήμαρχο, κατανοούμε την αλήθεια του αρχικού ισχυρισμού ότι «Είναι ο υπ’ αριθμόν 2 ισχυρότερος Δημοτικός παράγων του Δήμου Ναυπλιέων», στην Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει τα ινία του δήμου από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Αυτά για να κλείσει κάθε αμφιβολία ως προς τον ρόλο που θα διαδραματίσει την επόμενη 5ετία. Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε την δύναμη επίδρασης των Κώστα Καράπαυλου και Ντίνας Καραγιάννη.

Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, να θυμίσουμε ότι, προέρχεται από πολιτική οικογένεια (ο πατέρας του υπήρξε σημαίνων κομματικός παράγων της Νέας Δημοκρατίας). Έχει λαμπρές σπουδές και ακόμη λαμπρότερη καριέρα ως Δικηγόρος και χαίρει εκτιμήσεως από το σύνολο της Ναυπλιακής Κοινωνίας.

Η είσοδός του στον χώρο της Αυτοδιοίκησης οφείλεται στον Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Διετέλεσε επικεφαλής άτυπης Δημοτικής Παράταξης στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και για ένα διάστημα εμφανιζόταν αποφασισμένος να διεκδικήσει ο ίδιος την Δημαρχία από τον Δημήτρη Κωστούρο. Για προσωπικούς λόγους «έκανε πίσω» και προώθησε την λύση του Δημήτρη Ορφανού, συμβάλλοντας στην εκλογή του με κάθε δυνατό τρόπο.

Παρά το γεγονός ότι συγκρούσθηκε κατ’ επανάληψη και σκληρά, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, με τον απερχόμενο Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο όπως δηλώνουν συνεργάτες του που τον γνωρίζουν πολύ καλά, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα του αποδίδει όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Και μέχρις εκεί, θα προσθέσω εγώ.

Ο ίδιος, φιλοδοξεί, να είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αναβαθμίσει τη υποβαθμισμένη λειτουργία του και να εισάγει καινοτομίες που θα το καταστήσουν ενδιαφέρον και αποτελεσματικό. Έχει ως στόχο του οι συνεδριάσεις να καταστούν πραγματικά δημόσιες, δηλαδή κτήμα των Δημοτών.

Αναφερόμενος στα όσα συζητούνται για εναλλαγή ρόλων με τον Δημήτρη Ορφανό, την επόμενη 5ετία, θα έλεγα πως είναι πρόωρη κάθε συζήτηση.

Θεωρεί πως «η παράταξη Όραμα Δημιουργίας διαθέτει πολύ ικανά στελέχη που θα μπορέσουν «να πάρουν τους μηχανισμούς του δήμου στα χέρια τους και να τον οδηγήσουν προς τις κατευθύνσεις που καταγράφονται στο πρόγραμμά τους».

Είναι άνθρωπος που πιστεύει στις συνεργασίες και ως εκ τούτου βλέπει με θετικό μάτι την αξιοποίηση στελεχών άλλων παρατάξεων σε δραστηριότητες του Δήμου.

Ίσως το μόνο του “ελάττωμα” να είναι ότι «δεν ανέχεται να μπαίνουν στα χωράφια του άλλοι».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι οπαδός των παραδοσιακών αξιών των Ελλήνων και ως εκ τούτου θεωρείται λογικό να προσβλέπουν προς αυτόν οι 9 περίπου ιδίων ιδεών εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Ορφανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η περίπτωση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά ΕΔΩ