Οι Πρόσκοποι του Άργους είναι παντού!

26

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 40ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Λίγο πριν ακουστεί η πιστολιά του αφέτη για τον 40ο Μαραθώνιο της Κλασικής διαδρομής κάνουμε μια αναβύθιση σε στιγμές που το 1ο Σύστημα βρέθηκε στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας. Οι Πρόσκοποι του Άργους δίνουν για περισσότερο από 11 χρόνια το παρόν!

Με μεγάλη εθελοντική παρουσία σε καίρια σημεία του αγώνα, αλλά και με δρομική δράση καθώς αρκετά μέλη μας έχουν καλύψει με επιτυχία τα 42,195χλμ της ιστορικής διαδρομής.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ

Μια 3ωρη εξόρμηση για την Ομάδα μας που τα είχε όλα περιπέτεια, δράση, νέες γνώσεις … και τα χαμόγελα στο τέλος περίσσευαν!

9.5χιλιόμετρα περιπέτειας και νέων γνώσεων από τα βάθη της Μυθολογίας ακολουθώντας το ταξίδι του ηλίου μέχρι και να σβήσει στα δυτικά βασίλεια και η τελευταία του αχτίδα. Μια διαδρομή που το άρωμα της ρίγανης σκορπούσε την ευωδία του στο άκρως ανοιξιάτικο απόγευμα του Νοεμβρίου. Το θέατρο της εξόρμησης είχαν τα μυθολογικά μονοπάτια των Πελασγών και των Δαναών όπου κάπου εκεί υψώνεται το εμβληματικό κάστρο της πόλης του Άργους.

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

28η Οκτωβρίου 1940. Μια μεγάλη ημέρα για την πλούσια και ένδοξη ιστορία της Ελλάδας. Μια μέρα που μας γεμίζει περηφάνια και μας θυμίζει ότι η αξιοπρέπεια, η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός δεν πουλιούνται, δεν δανείζονται και ούτε χαρίζονται!

Ακόμα μια φορά οι σχηματισμοί του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους κόσμησαν την παρέλαση μέσα σε μια καλοκαιρινή ημέρα. Είχε προηγηθεί ο Αγιασμός που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη των προσκοπικών μας δραστηριοτήτων και για αυτή τη χρονιά.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

(Αναπαραγωγή αναρτήσεων από τη σελίδα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους, στο Facebook).