Οι καλικάτζαροι του Δημαρχείου

928
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Του Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου….

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από ζητήματα έμφυλης βίας.

Ένα παράδειγμα ακραίας μορφής βίας είναι το να διώχνεις από τη δουλειά μια μάνα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Να «καταγγέλλεις» την σύμβαση εργασίας της, ένα μήνα μόλις πριν λήξει και ένα μήνα πριν εσύ εγκαταλείψεις τα «ηνία» του Δήμου.

Η απερχόμενη Δημοτική αρχή με τα παχιά τα λόγια, στις πράξεις αποδεικνύεται ανακόλουθη-ανάλγητη-εκδικητική και φανερώνει στη πράξη τους λόγους για τους οποίους καταψηφίστηκε πρόσφατα και θα περάσει ανεπιστρεπτί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η Βίκυ Γκουγκουστάμου μέχρι προχθές (την είδα να τρέχει και να διευθετεί τα θέματα του Δήμου στο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα έξω από το Δημαρχείο) έκανε τη δουλειά της άψογα και επαγγελματικά. Ακόμα και εμείς που αντιπολιτευτήκαμε με σθένος την απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έχουμε κάποιο παράπονο, από την συνεργασία μαζί της (όταν και όποτε χρειάστηκε). Άλλωστε είναι κάτι που ομολογούν οι πάντες σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση  θεωρώ ιλαροτραγωδία ο απερχόμενος Δήμαρχος να φιλοξενείται, με πρόσχημα την ημέρα της έμφυλης βίας, στη γνωστή πλέον φιλική του συχνότητα (την μία από τις 2 που τον βγάζουν συνεχώς εμμονικά) στο ραδιόφωνο, από τη γνωστή (πλέον) φιλική του δημοσιογράφο (που ανά 2-3 ημέρες του δίνει βήμα να κάνει «παράσιτα» στα ερτζιανά, μονολογώντας τον πόνο του και τον καημό του που έχασε τις εκλογές και εξαπολύοντας κατηγορίες και χαρακτηρισμούς κατά πάντων) και παράλληλα την ίδια ημέρα να πετάει στην ανεργία μια μάνα-στήριγμα (μονογονεϊκή οικογένεια) πριν τις γιορτές «αγάπης» και «αλληλεγγύης».

Υ.Γ… Η «επίδειξη» αγάπης στους συνεργάτες είχε επίσης και ένα άλλο θύμα (άντρα), που με παρόμοιο τρόπο βρέθηκε και αυτός στην ανεργία την ίδια ημέρα… Προφανώς για την ήττα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής φταίει ο «Χατζηπετρής»…Δύσκολο πράγμα η αυτοκριτική και η αυτογνωσία.

Υ.γ.2…Δεν ζήτησα την άδεια της κ.Γκουγκουστάμου για να χρησιμοποιήσω το όνομά της. Άλλωστε η είδηση είναι δημόσια πλέον στα τοπικά ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση εάν θίγεται της ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων, αλλά δεν έχω συνηθίσει να μασάω τα λόγια μου (και την πένα-πληκτρολόγιο) μου.

Αυτές ακριβώς τις συμπεριφορές αντιπολιτευτήκαμε και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι συμπολίτες μας τις έστειλαν στον ΚΑΙΑΔΑ…(υπομονή…σε λίγο καιρό επανέρχεται η αξιοπρέπεια στο Δήμο μας)