Γιώργος Γαβρήλος. Το Αύριο της Κεντροαριστεράς στην Αργολίδα

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Αν και πρωτοεκλεγόμενος βουλευτής, ο Γιώργος Γαβρήλος αντιμετωπίσθηκε από το κόμμα του με εμπιστοσύνη. Του ανέθεσαν θέση ευθύνης (Έγινε Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), την εκπροσώπηση σε δεκάδες συζητήσεις με δύσκολους συνομιλητές σε τηλεοπτικές εκπομπές Κεντρικών καναλιών και την αντικατάσταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου όταν χρειάσθηκε, σε δύσκολες στιγμές κοινοβουλευτικής παρουσίας. Προσφάτως του αναθέτουν αποστολές ανάλυσης θέσεων σε μεγάλες επαρχιακές οργανώσεις.

Το “ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία” έδειξε να μπορεί να διακρίνει τους ικανούς από την μετριότητα. Και ο εκπρόσωπος της Αργολίδας και των Αργολιδέων ανταποκρίνεται, μέχρι στιγμής, με τον καλύτερο τρόπο. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός ότι δεν παραμελεί ούτε επ’ ελάχιστον και τις υποχρεώσεις του στο νομό και στους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν για να βρίσκεται στις τάξεις του κόμματος με το οποίο έλαβε μέρος στις εκλογές.

Ο Γιώργος Γαβρήλος, διακεκριμένος Εργατολόγος και υπόδειγμα οικογενειάρχη, προέρχεται από την φουρνιά των πολιτικών στελεχών της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, της εποχής που το κόμμα διακήρυσσε, ακόμη, τις βασικές αρχές της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη. Θήτευσε στο πλευρό του Γεράσιμου Αρσένη και ζυμώθηκε επαγγελματικά στο γραφείο του Αλέξη Μητρόπουλου.

Θα έλεγε κανείς πως το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κέρδισε τον πρώτο λαχνό όταν ο γεννημένος για πολιτικός, Γιώργος Γαβρήλος, πήρε τη δύσκολη απόφαση να μεταπηδήσει από το κόμμα του Τσοχατζόπουλου και του Μαντέλη στο κεντροαριστερό κόμμα που οραματιζόταν να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας. Η εμπειρία του και η φλόγα πολιτικού αγώνος, τον κατέστησε ήδη ένα από τα πρωτεύοντα κομματικά στελέχη.

Σήμερα, αντιμετωπίζει την τραγωδία που βιώνει το κόμμα, που υπηρετεί, με τον μόνο σωστό τρόπο. Κινείται έντονα μεταξύ των ανθρώπων του Λαού, τους μιλάει για τα πραγματικά προβλήματα που μας ταλανίζουν, τους ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας και αποφεύγει να κρίνει τους συντρόφους του για τις επιλογές τους. Με δύο λόγια, ο Γιώργος Γαβρήλος παράγει πολιτική και χτίζει ανάχωμα στην μεταπολιτική που ξεφτίζει την ορθότητα των κομματικών δράσεων.

Η δεδομένη στελεχική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία (και στην Αργολίδα) είναι βέβαιον ότι θα επιδράει στην πορεία του κόμματος και ίσως να επιφέρει και απώλεια της έδρας που, στις τελευταίες εκλογές κερδήθηκε από τη συνεισφορά σε νέους ψηφοφόρους που έφερε ο δραστήριος και αγαπητός Γιώργος Γαβρήλος.

Ο Γιάννης Γκιόλας, τ. βουλευτής και ο Τάκης Παπαϊωάννου, δεύτερος σε ψήφους, όπως και πολλά στελέχη βάσεως έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους αποχώρησης από το κόμμα Κασσελάκη (όπως αποκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι αποχωρήσαντες). Επομένως, η έδρα του κόμματος στην Αργολίδα, είναι ένα ζητούμενο ως προς το που θα καταλήξει στις επόμενες εκλογές.

Ο Γιώργος Γαβρήλος, με την μακρά πολιτική διαδρομή του στον Κεντροαριστερό χώρο, έχει αφήσει ήδη αποτύπωμα. Έχει μάλιστα δημιουργήσει και προσδοκίες για δυνατότητα συμβολής στην εξέλιξη του κόμματος προς την κατεύθυνση της Ανανεωτικής και Πατριωτικής σύγχρονης Αριστεράς.

Απομένει να δούμε αν οι γενικότερες συνθήκες θα του επιτρέψουν να ξεδιπλώσει τις δυνατότητές του υπέρ της κοινωνίας και της σύγχρονης πολιτικής λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανδριανός: Ο βουλευτής που εκλέγεται χωρίς να στηρίζει αιτήματα της κοινωνίας. ΕΔΩ

ΑΥΡΙΟ: Όραμα Δημιουργίας”. Φυτώριο Νέων Στελεχών ή Νεκροταφείο Ελπίδων;

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Έτσι ο Ηγέτης Φίλιππος διαμόρφωσε τον Ισόθεο Αλέξανδρο

Με τίτλο «Οφείλουμε τα πάντα στον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ», ο φίλος -Πρέσβυς ε.τ.- Νίκος Κανέλλος, ανάρτησε…

% μέρες πρίν

Ένα ακόμα χρυσό στη συλλογή του Τάσου

Ο Ναυπλιώτης πρωταθλητής Ευρώπης Τάσος Κολιγκιώνης, μας έκανε και πάλι περήφανους καθώς κέρδισε το Χρυσό…

% μέρες πρίν

Τι γνωρίζουν οι Γερμανοί για τον Βαρουφάκη που αγνοούμε εμείς;

Οι Γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Γιάννη Βαρουφάκη στην χώρα καθώς και κάθε πολιτική…

% μέρες πρίν

Το camp της Βαλένθια και του Οίακα στο Ναύπλιο έληξε με μεγάλη επιτυχία

Ένα σπουδαίο μπασκετικό τριήμερο έφτασε στο τέλος του ! Με μεγάλη επιτυχία , με συμμετοχές…

% μέρες πρίν

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν