Η πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας για ενημέρωση των εκπροσώπων των Φορέων για τις εξελίξεις στα Ασφαλιστικά, Εργασιακά, Συνταξιοδοτικά και κυρίως στο υπό διαμόρφωση Φορολογικό νομοσχέδιο ήταν η πιο χρήσιμη δράση υπέρ της Κοινωνίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιον τη χρονιά που πέρασε.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΝ-Ε, Ραφαήλ Μπαρού, κινητοποίησε τις προσωπικές του γνωριμίες και πέτυχε να έρθουν στο Ναύπλιο με σκοπό την Ενημέρωση της Κοινωνίας, οι κορυφαίοι σε Εργασιακά, Συνταξιοδοτικά και Φορολογικά θέματα, που τα μεγάλα κανάλια διαγκωνίζονται ποιος θα τους πρωτοκαλέσει και θα ανταποκριθούν.

Η πολύ καλά οργανωμένη Εσπερίδα, διάρκειας 3 ωρών, κύλησε ξεκούραστα με το ενδιαφέρον των ακροατών να είναι έντονο καθώς άκουγαν θέματα και ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή τους και τα οποία αγνοούσαν.

Οι βασικοί ομιλητές, Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Χριστόπουλος, καθηγητές Εργατικού Δικαίου και Φορολογικής πολιτικής, πλαισιωμένοι από ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών τους, ανέλυσαν τις αλλαγές και τα αναμενόμενα στο μισθολογικό, και συνταξιοδοτικό τομέα καθώς και τις πρόνοιες και τα ελαττώματα του Φορολογικού Νομοσχεδίου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαβούλευση.

Με τη φράση «Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά», ξεκίνησε την σύντομη αλλά πλήρη εισήγησή του ο Γιώργος Χριστόπουλος, περιγράφοντας με αυτή τη φράση το πώς η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να εισπράξει φόρους δεν οριοθετεί τον χώρο των φοροφυγάδων από την πλειοψηφία των ευρισκομένων σε αδυναμία μικρών επιχειρηματιών.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα παραδείγματα από τον χώρο της Εστίασης, που ανέφερε το μέλος της Διοίκησης των καταστηματαρχών Εστίασης, Κώστας Ηλιόπουλος (Αραπάκος). Η Πρόεδρος των Φαρμακοποιών, Αριστέα Κατσουλάκου, τόνισε το άδικο του νομοσχεδίου σχετικά με τα Φαρμακεία που έχουν υψηλούς τζίρους αλλά χαμηλά ποσοστά κέρδους. Τις εντυπώσεις κέρδισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος με μια σειρά επιχειρημάτων που κατέδειξαν το πρόχειρο και φοροεισπρακτικό χαρακτήρα του υπό συζήτηση νομοσχεδίου. Ο Φώτης Δαμούλος πληροφόρησε τους παριστάμενους καθηγητές και εκπροσώπους φορέων ότι τα Επιμελητήρια έχουν ήδη καταθέσει πρόταση που περιλαμβάνει 17 αναγκαίες αλλαγές, πέραν της αντισυνταγματικότητας θέσπισης τεκμηρίων αντί ελέγχου στοιχείων είσπραξης και εξόδων.

Εξαιρετική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας και μέλους της διοίκησης της ΓΕΣΕΒΕ, Τάκη Μακρή, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι, το δημοσιονομικό κόστος από την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το προσδοκώμενο όφελος.

Οι ομιλητές κατέγραψαν την παρέμβαση του τ. Περιφερειακού Συμβούλου Φάνη Στεφανόπουλου για τις επιπτώσεις από τις επιστροφές τζίρου που επιβάλλει η κυβέρνηση στα Υγειονομικά εμπορικά επαγγέλματα.

Η χθεσινή Εσπερίδα, καταγράφεται στο ενεργητικό του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας Ερμιονίδας, και προσωπικά του Προέδρου Ραφαήλ Μπαρού ο οποίος πέτυχε να την παρακολουθήσουν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Ερώτημα προκαλεί, η επιδεικτική απουσία εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων που διεκδίκησαν την Δημοτική Αρχή και η αποφυγή γνωστοποίησης των θέσεών τους στα μεγάλα αυτά θέματα.

Στην Εσπερίδα εκπροσωπήθηκε και ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου δια της Προέδρου του Πετρούλας Παπαδοπούλου, η δημοτική αρχή δια του αντιδημάρχου Κώστα Ρούτουλα και το Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας δια του ιερέως Λευτέρη Μίχου.

Η Εσπερίδα, στο δεύτερο μέρος της αφιερώθηκε στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων, επί προσωπικών θεμάτων, κυρίως συνταξιοδοτικών

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν