Άνωθεν παρεμβάσεις και στη σχολή Βατραχανθρώπων(Ο.Υ.Κ-Δ.Υ.Κ);

277

Από το fb «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ»

«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι, για δεύτερη φορά, τα συντεχνιακά συμφέροντα του στρατού επανέφεραν σε λειτουργία ένα σχολείο Δυτών Μάχης, το οποίο είχε δημιουργηθεί με σκοπό να αποκατασταθούν έτσι οι αποτυχόντες μαθητές του ενός και μοναδικού σχολείου Ο.Υ.Κ. του Π.Ν.

Την πρώτη φορά που αυτό συνέβη, η λειτουργία του σχολείου αυτού σταμάτησε, ως παράτυπη.

Αρχικά, το εν λόγω σχολείο ονομαζόταν Σχολείο Δυτών Μάχης, (από το αντίστοιχο Combat Divers Qualification Course των Ειδικών Δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού), στη συνέχεια, όμως η ΔΕΠ καπηλεύτηκε την ονομασία του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ, ονομάζοντας το νέο αυτό σχολείο, Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών Στρατού Ξηράς (εφεξής ΣΥΚ/ΣΞ).

Κι αυτό, παρόλο το γεγονός ότι, στο νεοπαγές αυτό σχολείο, οι μετέχοντες δεν εκπληρώνουν την επτάμηνη εκπαίδευση, η οποία προβλέπεται από τον Κανονισμό Εκπαιδεύσεως, ως προϋπόθεση αποφοίτησης από τη ΣΥΚ της ΔΥΚ.

Επιπλέον, προς έκπληξή μας, έπεσαν στην αντίληψή μας κακόβουλα άρθρα με ψευδείς αναφορές, οι οποίες προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι, δήθεν η ΔΥΚ δεν διαθέτει αυτόνομα συστήματα κλειστού και ανοιχτού κυκλώματος, ενώ το ΣΥΚ/ΣΞ τα διαθέτει, η ότι το νέο σχολείο υπερτερεί του Σχολείου της ΔΥΚ.

Τα άρθρα αυτά, εκτός από ψευδή, είναι ανήθικα, προσβλητικά και επιζήμια για το πνεύμα διακλαδικότητας που προσπαθεί τόσο καιρό το ΓΕΕΘΑ να εμφυσήσει.

Επειδή οφείλουμε να σεβόμαστε την ΔΥΚ, την προσφορά της όπως και το Π.Ν, στο οποίο και ανήκει και προς επανόρθωση της παραπάνω κατάστασης παράτυπης χρήσης του ονόματος του νέου σχολείου του στρατού ξηράς, παροτρύνουμε το ΓΕΕΘΑ και τη ΔΕΠ όπως, προβούν σε κατηγορηματική διάψευση των ανακριβών δημοσιεύσεων.

Επίσης, προς αποφυγή σύγχυσης (λόγω της ταύτισης της ονομασίας των Βατραχανθρώπων με το σχολείο Ο.Υ.Κ του Π.Ν) και προκειμένου να υπάρχει ορθή διάκριση μεταξύ τους, να αποδοθεί στο Σχολείο του στρατού ξηράς διαφορετική ονομασία.

Ως προς της οικονομικές απολαβές των Δυτών Μάχης δύναται να ενταχτούν με κάποια τροποποίηση του αντίστοιχου νόμου όπως έχει γίνει με το στρατιωτικό προσωπικό της Π.Α. με εξειδίκευση Διασώστη Μάχης.

Η Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Πολεμικό Ναυτικό και τις παραδόσεις του.

Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, για την οικογένεια των Βατραχανθρώπων το νεοπαγές σχολείο θα είναι ξένο σώμα, όπως και οι αναβιωτές του, παρόλο που τυγχάνουν απόφοιτοι του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών του Π.Ν.»

Διαβάστε τα σχόλια εδώ