Αμετανόητοι…Υποθηκεύουν  το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής

271

Γράφω αυτές τις λέξεις για να προλάβω έναν νέο οικονομικό «Καιάδα» που προτίθεται να αφήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα η ΔΕΠ.ΑΕ.ΟΤΑ (λίγο πριν εκπέσει η παρούσα διοίκηση) στην νέα Δημοτική Αρχή του Στάθη Καννή.

Έντονες φήμες φέρουν την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΠ.ΑΕ.ΟΤΑ να ετοιμάζονται να υπογράψουν νέα συμφωνία για το χαλίκι (Δημοτικό νταμάρι Ελαιώνα) με την ΤΕΡΝΑ. Φυσικά οι όροι θα είναι το ίδιο επαχθείς για τα Δημοτικά Ταμεία, όπως ήταν και της προηγούμενης συμφωνίας που βούιξε με πρωτοσέλιδα ΌΛΗ η ΕΛΛΑΔΑ.

Μαθαίνω ότι οι 500.000 τόνοι εξαντλήθηκαν!!!. (να είναι καλά ΚΑΙ τα προεκλογικά ρουσφέτια).

Μαθαίνω ότι η εταιρία ζητά άλλους τόσους(!!!) περίπου, και ίσως ζητά και άλλο υλικό (πιο ακριβό) εξόρυξης.

Προτιμώ να τα γράψω ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ και οπωσδήποτε ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ο Πρόεδρος της ΔΕΠ.ΑΕ.ΟΤΑ και ας εκτεθώ (εάν δεν συμβεί αυτό). Προτιμώ να δημοσιοποιήσω κάποιες σοβαρές πληροφορίες, γιατί πρόκειται για μια (ακόμα) ταφόπλακα στο Ταμείο του Δήμου. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δυστυχώς η συμπεριφορά των απερχόμενων μου δείχνει ότι πάμε για ένα τελευταίο «τσιμπούσι».

Άραγε με ποια οικονομοτεχνική μελέτη έδωσαν τους προηγούμενους 500.000 τόνους και με ποια μελέτη επωφελή του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ θα το ξανακάνουν; Ξεχνούν ότι εκλέχθηκαν από τους Δημότες και ΟΧΙ από τους εργολάβους Αθηνών; Μήπως ακόμα «χρωστούν» χάρες στην προεκλογική «υποβοήθηση»; Ευτυχώς που το ένστικτο των πολιτών ήταν ανώτερο (στις κάλπες) από αυτή την αδρά και φανερή βοήθεια και περάσατε στο παρελθόν.

Η τακτική του να υπονομεύσετε το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, δείχνει το χαρακτήρα σας. Ουδόλως νοιάζεστε για το Δήμο μας, παρά μόνο για τα μικρά ή μεγάλα ΑΤΟΜΙΚΑ σας συμφέροντα και «κολλητηλίκια».

Οι απερχόμενες Δημοτικές αρχές σε όλη την Ελλάδα, πράττουν πλέον μόνο τα αυτονόητα ή βοηθούν στην ομαλή μετάβαση εξουσιών. Εδώ στο Δήμο μας βλέπουμε εμμονικές  μεθοδεύσεις να δεσμευτούν κεφάλαια (χρήμα) ακόμα και από το 2024. (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι σωρεία απευθείας αναθέσεων , συνήθως 37.000 ευρώ- για «ελέγχους» , ενώ ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα σε αυτούς τους κωδικούς-και πώς να υπάρχουν εφόσον ο Αθηναίος «συνεργάτης-ελεγκτής» έχει βρει στο Πύργο Ηλείας τη «γη της Επαγγελίας»;)

Υ.Γ. Η ΤΕΡΝΑ και η κάθε ΤΕΡΝΑ καλά κάνει, εφόσον βρίσκει «πρόθυμους». Εταιρία είναι και θέλει να κερδίζει όσο μπορεί περισσότερα.

Όμως η νέα Δημοτική Αρχή αυτήν και άλλες τέτοιες συμβάσεις προφανώς θα τις προσβάλλει δικαστικά ή θα έρθει σε κάποιο συμβιβασμό, γιατί η νέα Δ.Α θα κινείται στο πνεύμα του γενικού συμφέροντος των Δημοτών και όχι στις «καλές σχέσεις» που εξοντώνουν τα Ταμεία του Δήμου-άρα τους Δημότες….

.Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος