Υπάρχει μέλλον για τον Δημήτρη Κωστούρο, την παράταξή του και τα στελέχη της;

1521

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Δημήτρης Κωστούρος, “Επόμενη μέρα” και εκλεγμένοι σύμβουλοι. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές οντότητες που συνδέονται με διαδραστική σχέση.

Ο Δημήτρης Κωστούρος πρώτα κέρδισε την θέση του Δημάρχου και μετά, κατά την κλασσική θεωρεία, ίδρυσε μια νέα παράταξη για να την ελέγχει. Η παράταξη απέκτησε υποψήφιους και φίλους που όμως είχαν δύο κοινά χαρακτηριστικά. Την παραδοχή της χρησιμότητας του Δημ. Κωστούρου στη θέση του Δημάρχου ΚΑΙ για το Δήμο, ΚΑΙ για τους ίδιους.

Η συντριπτική ήττα του Δημήτρη Κωστούρου στις πρόσφατες εκλογές αναιρεί εν μέρει τα δεδομένα αυτά και θέτει ως αναγκαίο ερώτημα το «Χρειάζεται να συνεχίσει την αυτοδιοικητική του παρουσία ο απερχόμενος Δήμαρχος Ναυπλιέων»;

Η απάντηση που δίνουν ΟΛΑ τα εμπλεκόμενα μέρη είναι ΝΑΙ.

Ο Δημήτρης Κωστούρος, γιατί, αναζητά ένα ρόλο θεσμικής υπεράσπισης του έργου του και πιθανού βατήρα μιας νέας εκτόξευσης προς την Δημοτική Αρχή.

Η παράταξη «Επόμενη μέρα», γιατί, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτόν και

Οι Σύμβουλοι και τα στελέχη, γιατί, υποβαθμίζονται και περιθωριοποιούνται αν βρεθούν χωρίς παράταξη.

Μονοδρομικά λοιπόν ο Δημήτρης Κωστούρος θα προσέλθει και θα ορκισθεί ως Δημοτικός Σύμβουλος στην ορκωμοσία του Ιανουαρίου, είτε για λόγους εγωισμού είτε για λόγους συμφερόντων. Το ίδιο και οι σύμβουλοί του. Να κρατήσουμε μόνον μια υποσημείωση. Αυτό θα ισχύει μέχρι τα μέσα περίπου της θητείας. Από εκεί και μετά θα συντρέχουν νέες προϋποθέσεις που θα θέσουν νέα ερωτήματα και επομένως νέες απαντήσεις.

Ας ετοιμασθεί λοιπόν ο νέος Δήμαρχος Δημ. Ορφανός, να απαντά σε ερωτήματα που θα του θέτει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κωστούρος ελέγχοντας την δημοτική του αρχή. Όσον αφορά το νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ας ατσαλώσει το στομάχι του γιατί προβλέπεται να ζήσει σκηνές απείρου κάλους.

Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει αν ο Δημήτρης Κωστούρος θα παραμείνει και θα επιχειρήσει και πάλι την επανεκλογή του. Επομένως και τα κλασσικά στελέχη που έχουν συνδέσει τη μοίρα τους μαζί του θα παραμείνουν εντός παρατάξεως όσο και αυτός. Κατά λογική συνέπεια η παράταξη, μέχρι τότε θα παραμείνει ζωντανή. Να διακινδυνέψω μάλιστα την πρόβλεψη «πολύ πιο ζωντανή απ’ ότι μέχρι σήμερα».

Εκεί που θα πέσει έξω ο Δημήτρης Κωστούρος είναι στις προβλέψεις του, ότι «μετά από δύο χρόνια, ο συνασπισμός της αριστεροπασοκοδεξιάς δημοτικής αρχής θα καταρρεύσει». Είναι λάθος σκέψη. Ο ετερόκλητος σχηματισμός, υπό τον Δημήτρη Ορφανό, θα βρει τις ισορροπίες του και σ’ αυτό θα έχουν συμβάλλει τρεις παράγοντες:

– Η κοινή επιθυμία διαχείρισης της εξουσίας.

– Η δημοκρατική διαχείριση των θεμάτων από τον Δημήτρη Ορφανό που θα λειτουργεί θετικά στο καταλάγιασμα των εντάσεων και

– Η απειλή που θα αισθάνονται από την παρουσία του Δημήτρη Κωστούρου, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα λειτουργεί ως συγκολλητική ουσία.

Ανακεφαλαιώνοντας.

– Ο Δημήτρης Κωστούρος θα ασκήσει τα καθήκοντα και τα δικαιώματα που του επιβάλλει η εκλογή του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

– Η παράταξη “Επόμενη μέρα” θα ενεργοποιηθεί και

– Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι θα παραμείνουν πιστοί και χωρίς δικές τους πρωτοβουλίες.

Αυτά, για το πρώτο ήμισυ της θητείας Ορφανού. Η συνέχεια επί του πεδίου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Θα πετύχει η συνεργασία Ορφανού με τα στελέχη του “Ανάπλι εμπρός”; ΕΔΩ

ΑΥΡΙΟ: «Ότι δεν μας ενώνει μας χωρίζει». Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Ντίνα Καραγιάννη, Γιάννης Τζιαρίμας και η “άγνωστη” Σοφία Ξύδη.