Τιμήθηκε ο Ανδρέας Μιαούλης και η πρώτη ναυμαχία του

273

Η επίσημη τελετή για την τιμή της ιστορικής μνήμης, που αφορά την πρώτη ναυμαχία του Μιαούλη, έγινε με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία όλων των αρχών (έλαμψε δια της απουσίας του ο Δήμος Πύργου) . Ξεχωριστή παρουσία η Κα Φαίη Βώκου απόγονος του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη

Από το Δ.Τ της Ε.Α.Α.Ν:

«Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και του Ιερού Κλήρου, τιμήσαμε και φέτος με κάθε σεβασμό που αρμόζει στους ΗΡΩΕΣ, σοβαρότητα, επισημότητα και σύμφωνα με τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού την ιστορική Ναυμαχία Κατακόλου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Οι λάτρεις της θάλασσας”»

Τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι: https://www.facebook.com/zois.ifantis

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Ζώη Υφαντή:

«Δώσαμε χέρι συνεργασίας στις τοπικές αρχές από το 2012 έως σήμερα αλλά μόνο οι διοικήσεις του Λιμενικού Ταμείου του Δημήτρη Αποστολόπουλου και Λεωνίδα Βαρουξή ανταποκρίθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Έκτοτε μόνο άρνηση εισπράξαμε!! Η ιστορία κυρίες και κύριοι δεν ανήκει σε κανέναν!!! Ανήκει στον τόπο της και στους ΗΡΩΕΣ της!!

Eδώ από το 2012 που για πρώτη φορά την αναδείξαμε ως Παράρτημα και την τιμούμε κάθε χρόνο και πάντα στην ημερομηνία της ή την πλησιέστερη Κυριακή στην επέτειο, με σεβασμό, σοβαρότητα, επισημότητα και σύμφωνα με τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπως έχουμε την υποχρέωση και πρέπει να τιμούνται οι ιστορικοί επέτειοι και όχι με υπερβολές γιατί ακούσαμε ότι δεν πρέπει να γίνονται Δοξολογίες η’ επιμνημόσυνες δεήσεις»

Υ.γ. Εντύπωση επίσης προκάλεσε η διαφορά του οικονομικού κόστους των 2 εκδηλώσεων για το ίδιο θέμα. Αυτή του Δήμου Πύργου (που έγινε ετεροχρονισμένα-2 μήνες!!!– για κάποιο «περίεργο» λόγο) στοίχισε 7.117,60 ευρώ και ο επίσημος εορτασμός που έγινε (με όλες τις τιμές-φιλοξενία/διανυκτέρευση προσκεκλημένων/γεύματα/καφέ/στεφάνια κλπ)  από την Ε.Α.Α.Ν και το σύλλογο «Οι λάτρεις της θάλασσας» μόλις 900 ευρώ. Αυτή η πληροφορία είναι προς σκέψη από τον καθένα χωριστά!