Ο ΦΟΔΣΑ δωρίζει Ταξίδια, Ποδήλατα και διασκέδαση

60

Μια σειρά από δράσεις που προωθούν την αντίληψη της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας προωθεί η νέα διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που πραγματοποιείται στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων απευθύνεται προς όλους.

Το ίδιο και η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην πρόσφατη Έκθεση Πελοπόννησος EXPO.

Ο Διαγωνισμός ανακύκλωσης συσκευασιών, έχει ως πεδίο αναφοράς τους μαθητές όλων των βαθμίδων, των Δήμων όπου έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν  Σπιτάκια Ανακύκλωσης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας συμμετέχουν ο μαθητικές κοινότητες των δήμων Ναυπλιέων και Ερμιονίδας. Στο Άργος όπου ο ΦΟΔΣΑ έχει δωρίσει 6 Σπιτάκια  Ανακύκλωσης, μετά από προσπάθειες της δημοτικής αρχής Καμπόσου, έχει παραληφθεί μόνον το ένα (προ εικοσαημέρου) χωρίς όμως να έχει τεθεί σε λειτουργία ακόμα.  Να σημειώσουμε ότι, χάρις στην χορηγία της εταιρίας ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., οι ομάδες των μαθητών που θα αναδειχτούν νικήτριες θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη για όλα τα μέλη τους (οι μεγαλύτεροι) και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, επίσης για όλα τα μέλη της ομάδας (οι μικρότεροι).

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης, με δήλωσή του, τόνισε στη σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο θέμα της ανακύκλωσης και στους στόχους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα για τη συνεργασία του με την Αυτοδιοίκηση.

Να θυμίσουμε ότι, αντιπρόεδρος στο ΦΟΔΣΑ έχει εκλεγεί ο Δημήτρης Καμπόσος.