Διαλέξτε και ψηφίστε

112

Ο ένας, υποψήφιος Δήμαρχος που είναι εν ενεργεία ακόμη, πέταγε σ@ατά στην πόρτα του σπιτιού ενός εκ των αντιπάλων του (Ναύπλιον).

Ο άλλος, υποψήφιος Σύμβουλος, πήγε με ντουντούκα έξω από το σπίτι υποψήφιου δημάρχου και έβριζε αυτόν και την οικογένειά του (Λυγουριό).

Ο τρίτος, υποψήφιος Σύμβουλος και νυν αντιδήμαρχος, παραπέμπεται να δικαστεί για τον προμελετημένο φόνο δύο σκύλων (Ναύπλιον).

Ο τέταρτος, υποψήφιος Σύμβουλος, κατάφερε να στείλει τη σύζυγο του αντιπάλου του στο νοσοκομείο (Ερμιονίδα).

Τέλος, για να μην το κουράζω εμφανίσθηκε και ένας ακόμα, υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, που επιχείρησε να αναβιώσει την Σταλινική αρχή της οικογενειακής ευθύνης (Άργος).

Αυτός που πέταγε σ@ατά αρνείται να ζητήσει συγνώμη. Ο άλλος που παραπέμπεται για την προμελετημένη δολοφονία των δύο σκύλων, επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας. Ο τρίτος που πήγε μια ντουντούκα και έβριζε την οικογένεια υποψηφίου δημάρχου, παραμένει υποψήφιος στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο. Ο τέταρτος, δεν αποδοκιμάζεται από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του που δείχνει να εγκρίνει την αποστολή μπράβων προς εκφοβισμό της συζύγου υποψηφίου Δημάρχου. Ο τελευταίος παριστάνει τον Ροβεσπιέρο.

Όπως βλέπεται, απ’ όλα έχει ο Μπαξές!

Έχει όμως και ευπρεπείς υποψηφίους ως επικεφαλής συνδυασμών ή ως Δημοτικούς Συμβούλους. Είναι η πλειοψηφία!

Έχουμε λοιπόν πέραν του δικαιώματος της επιλογής και την ευχέρεια της επιλογής ως προς το Ήθος (βασικό ζητούμενο) των υποψηφίων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα επαληθεύσει αυτό που όλοι γνωρίζουν: «Έχουμε αιρετούς άρχοντες αυτούς που ψηφίζουμε». Και ας μη μου πει κάποιος ότι έχουμε αυτούς που μας επιβάλλουν οι πολλοί γιατί θα του απαντήσω «Ας γίνουμε εμείς οι πολλοί».

Ας αποκλείσουμε τους σκατομεταφορείς και αυτούς που τους ανέχονται ή τους υποστηρίζουν.

Ας αποκλείσουμε αυτούς που δεν έχουν την ευαισθησία να μείνουν εκτός παιχνιδιού μέχρις ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί.

Ας αποκλείσουμε αυτούς που αποδέχονται τον τραμπουκισμό των συζύγων μας ως μέσον αγώνος.

Ας αποκλείσουμε αυτούς που κατά τα πρότυπα του Στάλιν και των Γκούλακ καταδικάζουν οικογένειες για το παράπτωμα ενός μέλους.

Ας αποκλείσουμε αυτούς που την Ηθική την έχουν κάνει λάστιχο και την πολιτική επάγγελμα.

Έχουμε την ευκαιρία! Έχουμε τη Γνώση! Έχουμε επιλογές! Θα έχουμε και το Θάρρος;

+Α.ΓΕΡΜΟΣ