ΔΗΜ. ΠΤΩΧΟΣ: «Θέλουμε κάτι πιο σύγχρονο, διαφορετική προσέγγιση, πιο υλοποιήσιμες λύσεις, μακριά από λαϊκισμούς, και τοξικότητα

30

«Η κάλπη είναι πάλι άδεια, αρχίζει από το μηδέν. Εμείς κάνουμε την ίδια πορεία που κάναμε και πριν, από αυτή τη διαδικασία παίρνουμε πολλή δύναμη και αυτό μας κάνει πάρα πολύ αισιόδοξους», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου στον ANT1 ο Δημήτρης Πτωχός. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» έθεσε τους στόχους για την επόμενη ημέρα, σχολίασε την προεκλογική περίοδο και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι «πιστεύω ότι στην αυτοδιοίκηση οι άνθρωποι και οι ομάδες με διάθεση συνεργασίας μπορούν να κάνουν την διαφορά. Και εμείς θέλουμε να το κάνουμε πράξη».

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με ποσοστό άνω του 42,5% σχολίασε αρχικά τον μεγάλο παλμό της χθεσινής προεκλογικής εκδήλωσης στην Τρίπολη παρουσία του πρωθυπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν μία έντονη ημέρα». Ερωτηθείς για τον δεύτερο γύρο απάντησε ότι «αισιόδοξοι πάντα είμαστε, αλλά είμαστε και ρεαλιστές», καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και αυτή την Κυριακή γιατί «η κάλπη είναι πάλι άδεια, αρχίζει από το μηδέν». Αναφορικά με τη στρατηγική που ακολουθεί ο ίδιος και η ομάδα του ανάμεσα στους δύο γύρους, τόνισε ότι «κάνουμε την ίδια πορεία που κάναμε και πριν, με τις περιοδείες σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, την  συνάντηση με τους συμπολίτες μας», συμπληρώνοντας ότι «μέσα  από αυτή τη διαδικασία παίρνουμε πολλή δύναμη και αυτό μας κάνει πάρα πολύ αισιόδοξους για την επόμενη Κυριακή».

Ο Δημήτρης Πτωχός επανέλαβε την προτεραιότητα που δίνει στο δημογραφικό, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να δουλέψουμε ο καθένας από το δικό του επίπεδο, ώστε να κάνουμε την Πελοπόννησο πάλι έναν πολύ ελκυστικό χώρο για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να επενδύσουμε εδώ τα όνειρά μας». Όπως εξήγησε, «αυτό γίνεται εάν μπει πάλι η Πελοπόννησος σε μία αναπτυξιακή τροχιά, με ενίσχυση των υφιστάμενων επενδύσεων, με προσέλκυση νέων επενδύσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» και τόνισε την πεποίθησή του ότι «έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, ώστε να γίνει ξανά πολύ ελκυστική η Πελοπόννησος για όλες τις επενδύσεις».

Στην ερώτηση αν ο ανθυποψήφιός του είναι δύσκολος αντίπαλος, ο Δημήτρης Πτωχός τοποθετήθηκε λέγοντας ότι «είναι ένας αντίπαλος τον οποίο πρέπει να το βλέπουμε με σεβασμό. Εγώ σέβομαι κάθε πολιτικό αντίπαλο – και τους προηγούμενους στον πρώτο γύρο και τώρα», επισημαίνοντας ότι «σημασία έχει να γίνεται ένας αγώνας με αξιοπρέπεια με ήθος χωρίς λάσπη».

Σχολιάζοντας την επισήμανση ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν τοποθετήθηκε αρνητικά για τους ανθυποψηφίους του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι «εάν κριτήριο είναι το αποτέλεσμα, αυτό μάλλον δείχνει ότι ο κόσμος θέλει να αλλάξει νοοτροπία. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε αλλάξει, θέλουμε κάτι πιο σύγχρονο, μία διαφορετική προσέγγιση, άλλες ιδέες, πιο εφαρμόσιμες και πιο υλοποιήσιμες λύσεις, μακριά από λαϊκισμούς, μακριά από τοξικότητα και αυτό εκφράζουμε εμείς».

Όσον αφορά στο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό του και το ενδεχόμενο στήριξης από άλλα κόμματα, απάντησε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι έχουμε στήριξη από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση. Επίσης, πάρα πολύ σημαντικό είναι το αγκάλιασμα όλων των ανθρώπων, από όλους του πολιτικούς χώρους». Αφού διευκρίνισε ότι «άμεση δήλωση στήριξης από άλλο κόμμα προς τα εμάς δεν έχει γίνει», σημείωσε ότι «έχουμε μιλήσει με όλους – εξάλλου, έπρεπε να συγχαρούμε όλους τους συνυποψηφίους για τον αγώνα τους και το κάναμε. Συνεχίζουμε να συζητάμε με όλους τους ανθρώπους και προσπαθούμε να προσελκύσουμε όλους αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πτωχός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξία των συνεργειών στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο μεταξύ παρατάξεων, όσο και μεταξύ των περιοχών κάθε περιφέρειας. Διαβεβαίωσε ότι «όλες οι περιφερειακές ενότητες έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Σε όλες τις περιφερειακές ενότητες οι κάτοικοι ήταν πολύ δεκτικοί στο πρόγραμμά μας». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «στην αυτοδιοίκηση όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε για να έναν κοινό στόχο. Έχουμε μαζί μας ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους, έχουμε ανθρώπους που έχουν το δικό τους αποτύπωμα στις κοινωνίες τους» και συμπλήρωσε ότι «στην αυτοδιοίκηση οι άνθρωποι και οι ομάδες με διάθεση συνεργασίας μπορούν να κάνουν την διαφορά. Και εμείς θέλουμε να το κάνουμε πράξη Θέλουμε συνεργασία με όλους τους χώρους και με όλους τους φορείς που μπορούν να δώσουν κάτι την επόμενη μέρα κα νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».