Αυτά είναι τα 9 σημεία συμφωνίας του Κων. Μάκαρη με τον Δημήτρη Ορφανό για το Δήμο Ναυπλιέων

1403

Με δημόσια Συνέντευξη Τύπου (το ξενοδοχείο Park), ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής», Κωνσταντίνος Μάκαρης, ενώπιον όλων σχεδόν των εκπροσώπων των ΜΜΕ και δεκάδων στελεχών της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ανέφερε και αιτιολόγησε την απόφαση στήριξης του Δημήτρη Ορφανού στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών..

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα τονίζοντας την σημαντικότητα που βαραίνει όλους, ώστε οι νέες γενιές να ψηφίζουν με αξιοκρατικά κριτήρια και να επενδύουν στην αλήθεια και την διαφάνεια.

Επιπλέον, κατέρριψε διάφορες φήμες που αναπαράγονταν το προεκλογικό διάστημα, απαντώντας στοχευμένα και μέσω δημόσιου λόγου, ώστε το μήνυμα να φθάσει σε όλους τους αποδέκτες αλλά και το σύνολο των δημοτών του Ναυπλίου.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ακολουθηθεί η νομική οδός προς όλους όσοι διέδιδαν ανυπόστατες φήμες καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το κρίσιμο ερώτημα της βραδιάς, αφορούσε την στήριξη συνδυασμού στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή. Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης απάντησε με σαφήνεια λέγοντας ότι, επικοινώνησε και με τους δυο υποψηφίους Δημάρχους και έθεσε εγγράφως πλαίσιο συνεργασίας με τον Δημήτρη Ορφανό.

Το πλαίσιο το οποίο παρουσιάσθηκε στην Συνέντευξη Τύπου περιλαμβάνει 9 σημεία συμφωνίας:

  1. Αντικειμενική αξιολόγηση τόσο των δομών, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας τους και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς και της βέλτιστης αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού του, μέσω των όποιων διορθωτικών κινήσεων απαιτούνται.
  2. Άμεση εκπόνηση και υποβολή προτάσεων σε κάθε είδους διαθέσιμα εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης, τα οποία θα εξασφαλίσουν τα αναγκαία κονδύλια για την δημιουργία υποδομών, με στόχο την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου.
  3. Καταγραφή, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του Λιμενικού Ταμείου και ενδελεχής έλεγχος όλων των τεχνικών παραμέτρων και των νόμιμων διαδικασιών ανάθεσης, υλοποίησης και παραλαβής των έργων του.
  4. Αναδιοργάνωση της λειτουργίας του οίκου Ευγηρίας «Μαρία Ράδου» και μελέτη άμεσης αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων του, που δυσχεραίνουν τον ομαλή λειτουργία του, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στους συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.
  5. Μελέτη και υλοποίηση άμεσων δράσεων με στόχο την αποτελεσματική φροντίδα και μέριμνα υγείας και στέγασης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  6. Πλήρης έλεγχος κανονιστικής συμμόρφωσης, μέσω ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών όλων των Νομικών προσώπων, που καταργούνται με βάση τις διατάξεις του Ν.5056/2023 και μεταφέρουν τις αρμοδιότητές τους στον Δήμο. Τα σχετικά πορίσματα θα δημοσιοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.
  7. Ολοκληρωμένος και ουσιαστικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των συμβάσεων και των απευθείας αναθέσεων του Δήμου – για όλη τη χρονική διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής – με στόχο την πλήρη διαφάνεια και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και προϋποθέσεων και δημοσιοποίηση των όποιων πορισμάτων του. Έλεγχος των αναδόχων των έργων, με γνώμονα την αποφυγή των κατ’ επανάληψιν αναθέσεων των έργων στους ίδιους αναδόχους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των τεχνικών προδιαγραφών του κάθε έργου.
  8. Άμεση δημιουργία Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα στελεχωθεί από πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής και θα αναλάβει τη διαρκή παρακολούθηση και έλεγχο των οικονομικών του Δήμου & λοιπών τομέων ευθύνης, που θα της ανατεθούν από το Δ.Σ., μέσω της τήρησης του συνόλου του νομικού πλαισίου διαχείρισης & λειτουργίας του Δήμου.
  9. Δέσμευση για πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες, μηδενική ανοχή στην παρανομία με γνώμονα την ισότιμη αντιμετώπιση με σεβασμό και αξιοπρέπεια στον κάθε δημότη.

«Βασική μας δέσμευση και κοινός στόχος είναι η εφαρμογή όλων των παραπάνω απαιτούμενων δράσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, καθώς και την ουσιαστική ανάπτυξη του Δήμου μας» είπε ο Κωνσταντίνος Μάκαρης.

Διευκρίνησε επίσης ότι «Είναι αυτονόητο, ότι η νέα δημοτική αρχή θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τα στελέχη του συνδυασμού «Νέα Εποχή» καθώς και όλων των δημοτικών παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς στα πλαίσια του κοινού καλού του δημότη, όπως θεσμικά προβλέπεται».

Οι δύο επικεφαλής συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν στην άμεση υλοποίηση όλων των παραπάνω κοινών στόχων, που μοιράζεται ο συνδυασμός «Όραμα Δημιουργίας» με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή», βάζοντας ένα τέλος στην αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία και προσδοκώντας στην εποικοδομητική συνεργασία τους στο Δημοτικό συμβούλιο των ετών 2024-2029, αφήνοντας πίσω το γκρίζο παρελθόν.

Το πλαίσιο, που ορίστηκε από τον Κωνσταντίνο Μάκαρη, είναι απολύτως εναρμονισμένο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά την ουσιαστική συμβολή του στην ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων και την πρόθεσή του να βρεθεί άμεσα λύση, με υλοποιήσιμες προτάσεις.

Το έγγραφο που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Μάκαρης τόνισε ότι έχει ήδη υπογραφεί από τον ίδιο και τον Δημήτρη Ορφανό, αποτελώντας δέσμευση. «Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν, ακόμα και αν αυτός έχει την καλύτερη πρόθεση!» τόνισε ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, αναφέροντας επίσης ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει στην ανάπτυξη της πόλης, ως Σύμβουλος Διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής, αμισθί.

Ταυτόχρονα, η «Νέα Εποχή» θα ασκήσει την αντιπολίτευση που οφείλει, σεβόμενη τις 4.000 ψήφους των δημοτών που την εμπιστεύθηκαν για να ασκήσει διοίκηση.

Από τις ερωτήσεις που έγιναν και τις απαντήσεις που δόθηκαν προκύπτει ότι.

*Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ θα συνεχίσει την παρουσία της με στόχο την διεκδίκηση και ανάληψη της δημοτικής αρχής στις επόμενες εκλογές.

*Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης είναι πρόθυμος και διατεθημένος να συνεισφέρει με τις γνώσεις του και τις γνωριμίες του στην λειτουργία και αναβάθμιση του Δήμου, πάντοτε χωρίς προσωπική αμοιβή.

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ θα πολιτευτεί με θετικό τρόπο διατηρώντας την ευθύνη του θεματοφύλακα της νομιμότητας και της τήρησης των όσων δημοσίως συμφωνήθηκαν.