Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ εορτασμός της ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (πρώτη ναυμαχία Ανδρέα Μιαούλη)

250

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ 2023

Όπως πράττουμε κάθε χρόνο από το 2012 που την αναδείξαμε ως Παράρτημα θα πράξουμε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11.00 στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου, Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και του Ιερού Κλήρου, Τιμώντας την Ιστορική Ναυμαχία Κατακόλου που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 1821 στις εκβολές του Αλφειού ποταμού, πρώτη Ναυμαχία της μετέπειτα Μεγάλης Μορφής του Αγώνα της Επανάστασης Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη!!

Θα την Τιμήσουμε και φέτος, με κάθε σεβασμό, σοβαρότητα, επισημότητα και σύμφωνα με τις Παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θαλασσίων Δραστηριοτήτων “ Οι Λάτρεις της θάλασσας”

Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ, η απόγονος του Ανδρέα Μιαούλη Κα Φαίη Βώκου, (Fay VoΚ) ο Γραμματέας του Δ.Σ. του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων ΗΡΩΩΝ του 1821 Κος Αντώνης Πετμεζάς (Antonis Petmezas) και η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας Κα Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου (Dina Adam)!!

Το Ιστορικό αυτό γεγονός το τιμούμε κάθε χρόνο στην ημερομηνία του η’ την πλησιέστερη Κυριακή, όπως αρμόζει στις ιστορικές επετείους, με πραγματοποίηση Αρχιερατικής Δοξολογίας, Επιμνημόσυνης Δέησης και Κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτη!!

Παρακαλούνται οι Συνάδελφοι, οι Αρχές του Τόπου και οι Συμπολίτες μας να μας τιμήσουν με την παρουσία τους!!!

Στο Ιστορικό αυτό γεγονός θα αναφερθεί η συνεργάτης του Παραρτήματος Καθηγήτρια Θεολόγος Κα Ντένη Νικολοπούλου.(Deni Nikolopoulou)

Καθήκοντα τελετάρχη: Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α Αναστάσιος Αράπογλου Π.Ν.