Ο Δημ. Ορφανός έλυσε τη σιωπή του. Άφησε όμως κενά για την πλαστή διαθήκη και τη δικαστική καταδίκη

397

Με ικανοποίηση είδαμε τον υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτρη Ορφανό να σπάει τη σιωπή του και να λογοδοτεί, ενώπιον του σώματος των ανθρώπων από τους οποίους ζητά την ψήφο τους, για μια υπόθεση που -έως εχθές- την απέφευγε «όπως ο διάολος το λιβάνι».

Χαιρόμαστε γιατί συμβάλαμε στο να λάβει την σωστή απόφαση και να μην συνεχίσει την τακτική Κωστούρου «σωπαίνω σε όσα δεν με συμφέρουν».

Και βεβαίως δεν μας αφορούν οι συκοφαντίες και οι συκοφάντες τους οποίους αναφέρει στην ανακοίνωση της παράταξής του, χωρίς όμως να τους κατονομάζει (γιατί άραγε;).

Μας αφορά και μας ενδιαφέρει, ο κ. Ορφανός σαν δημόσιο πρόσωπο να φέρεται σύμφωνα με τους κανόνες που ο ίδιος υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει αν το εκλογικό σώμα τον εμπιστευτεί. Και μέχρι εχθές, αυτό δεν το τηρούσε.

Κατηγορούσε, και σωστά, τον Δημήτρη Κωστούρο ότι δεν απαντά σε ερωτήματα που του τίθενται δημοσίως. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, έκανε το ίδιο «ξεχνώντας» να απαντήσει στα περί εμπλοκής του στη γνωστή υπόθεση της πλαστής διαθήκης και της υπάρχουσας καταδίκης που κυκλοφορεί ως προεκλογικό φυλλάδιο.

Χθες, αποφάσισε να “απολογηθεί”.  Έστω και με καθυστέρηση έπραξε σωστά.

Βεβαίως, δεν είναι δική μας υπόθεση να αναρωτηθούμε «ποιος ήταν ο πλαστογράφος» ή γιατί δεν αποποιήθηκε την κληρονομιά (κατά το πρότυπο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου) αφού, όπως αναγνωρίζει «η χειρόγραφη διαθήκη ήταν καταφανώς προϊόν πλαστογραφίας». Και δεν είναι δική μας υπόθεση διότι ποτέ δεν τον κατηγορήσαμε για ποινική υπαιτιότητα στην βρώμικη αυτή υπόθεση.

Του ζητήσαμε με πολιτικούς όρους, να είναι συνεπής προς όσα διακηρύσσει και να μην αποφεύγει τα δύσκολα με αναφορές του τύπου «έχω όλα τα νομικά έγγραφα», χωρίς όμως να δίνει στη δημοσιότητα τις προτάσεις του επί της υπόθεσης (από τη δικογραφία) για να κλείσει κάθε χαραμάδα αμφιβολιών.

Ο κ. Ορφανός, δεν μας ενδιαφέρει ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Η θητεία του στο Σύλλογο τελειώνει και δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση αυτή.

Μας ενδιαφέρει όμως ως δημόσιο πρόσωπο γιατί, είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων που το όνομά του διαρκώς εμπλέκεται (το εμπλέκουν λέει ο ίδιος) σε υποθέσεις που “προκαλούν ενδιαφέρον”. Για τον ίδιο λόγο ενδιαφερόμαστε να δούμε την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης με τα απορρίμματα, που “του χάριζε” ο κ. Κωστούρος, όπως ενδιαφερόμαστε να μάθουμε και το ακριβές σχέδιο που έχει για την υπόθεση της μαρίνας του Ναυπλίου, για την οποία ο πολιτικός του συνέταιρος εκφράζει τη άποψη ότι «Δεν θα κατασκευαστεί».

akromolio.gr

Το άρθρο που συνέβαλε ώστε ο Δημ. Ορφανός να λύσει τη σιωπή του ΕΔΩ

Η απάντηση Ορφανού για την εμπλοκή του στην υπόθεση της πλαστής διαθήκης ΕΔΩ