Ο υποψήφιος Δήμαρχος, η πλαστή διαθήκη, οι δημόσιοι λεονταρισμοί και το “στρίβειν δια του αρραβώνος”

583

Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, πολύ πριν από το επεισόδιο με την “εναπόθεση σακούλας σκουπιδιών” έξω από την εξοχική κατοικία του κ. Δημήτρη Ορφανού, κυκλοφορoύσε στο Ναύπλιο εν είδη διαφημιστικού εντύπου ένα δικαστικό έγγραφο που προκαλούσε εντύπωση και συζητήσεις.

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για καταδικαστική απόφαση του 2006 η εμπλοκή του ονόματος του κ. Ορφανού, ο οποίος διεκδικεί εκλογική εντολή των δημοτών, το καθιστούσε αντικείμενο ενδιαφέροντος. Και ως γνωστό, στην πολιτική λειτουργία δεν υπάρχει χρονική παραγραφή. Υπάρχει μόνον αναγνώριση ενοχής ή σφάλματος και έμπρακτη απόδοση συγνώμης από το σώμα των ψηφοφόρων ή όχι.

Ο κ. Δημήτρης Ορφανός, ως άμεσα εμπλεκόμενος είδε πολλές φορές μέχρι σήμερα όνομά του να συνδέεται ευθέως από διάφορα ΜΜΕ, με την καταδίκη αυτή.

Όμως αν και  Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων, κάθε φορά που ερωτάται “μασάει τα λόγια του” ή αποφεύγει να απαντήσει. Πρόκειται περί Δικαστικής απόφασης με την οποία αναγνωρίζεται η πλαστότητα μίας διαθήκης, από την οποία ο ίδιος ήταν σημαντικά οφελούμενος και μάλιστα εις βάρος περιουσίας που είχε περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δίκη, όπου το δικαστήριο απεφάνθη πως η εξεταζόμενη διαθήκη ήταν πλαστή, ο κ. Δημήτριος Ορφανός παρέστη υπό διπλή ιδιότητα. Ως άμεσα ενδιαφερόμενος, διεκδικών μερίδιο κληρονομιάς εκλιπούσης Ναυπλιώτισσας η οποία είχε περιέλθει στο Ελληνικό δημόσιο και συγχρόνως ως εκπρόσωπος άλλων διεκδικητών υπό την δικηγορική του ιδιότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την κατηγορηματική γνωμάτευση ειδικού Δικαστικής Γραφολόγου περί πλαστότητας ο κ. Ορφανός δεν έκανε πίσω στις απαιτήσεις του και προχώρησε τη διεκδίκηση μέχρι το τέλος. Αντιθέτως, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου ο οποίος εμφανιζόταν και αυτός ως κληρονόμος ενός μεριδίου μικρής αξίας, δήλωσε αποποίηση της κληρονομιάς που προέκυπτε από την πλαστή (σύμφωνα με την αμετάκλητη δικαστική απόφαση) διαθήκη και γλύτωσε την καταδίκη που επιβλήθηκε στον κ. Ορφανό και τους άλλους εμφανισθέντες ως κληρονόμους, τους οποίους και εκπροσωπούσε.

Να διευκρινίσουμε ότι η καταδίκη αφορούσε την καταβολή των δικαστικών εξόδων και όχι την υπόδειξη του ενόχου της πλαστογραφίας της διαθήκης, από την οποία ωφελείτο και ο κ. Ορφανός.

Κεντρικό σύνθημα του κ. Ορφανού, στον αγώνα διεκδίκησης της ψήφου των Ναυπλιωτών, είναι η Διαφάνεια και η Ηθική. Ερωτάται λοιπόν, δημοσίως:

«Γιατί, αντί να δηλώνει αορίστως ότι δεν υπάρχει θέμα, δεν απαντά επί των κατηγοριών που του αποδίδονται για διεκδίκηση περιουσίας του Ελληνικού δημοσίου, με πειστήριο μια πλαστή διαθήκη»;

– «Γιατί αντ’ αυτού βγαίνει και απαντά ο πολιτικός του συνεταίρος διαβεβαιώνοντας για την ποινική εντιμότητα του κ. Ορφανού, την οποία, όμως, κανένας δεν αμφισβήτησε δημοσίως»;

– Γιατί όταν παραζορίζεται από δημοσιεύματα υπεκφεύγει λέγοντας πως του επιτίθενται οι πολιτικοί του αντίπαλοι και ότι θα δοθούν απαντήσεις, που όμως δεν δίνει»;

Τόσο δύσκολο είναι να πει καθαρά «Δεν έχω καμία ποινική ευθύνη. Καταδικάστηκα και πλήρωσα τα δικαστικά έξοδα γιατί όπως αποδείχθηκε, η διαθήκη με την οποία διεκδίκησα ένα κτήμα με Μανταρινιές στην Ασίνη ήταν πλαστή. Δεν την πλαστογράφησα εγώ». Ας το πει και να κλείσει η ιστορία. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν το κάνει;

Αρκετά έγινε το Ναύπλιο αποδέκτης αρνητικών σχολίων, από τη διαρροή προς αθηναϊκά ΜΜΕ, λόγω της γνωστής υπόθεσης με τις σακούλες περιττωμάτων η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και στην οποία πρωταγωνιστούν οι κ.κ. Δημήτρης Κωστούρος και Δημήτρης Ορφανός.

Ίσως η σημερινή του ομιλία, με αφορμή τα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου, να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αποδείξει πως δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  1. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε ολόκληρη την καταδικαστική απόφαση. https://arenanews.gr/2023/09/20/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9-2/
  2. Το akromolio.gr προσπάθησε ιδιαίτερα επίμονα (9 φορές σε δύο ημέρες) να επικοινωνήσει με τον κ. Δημήτρη Ορφανό, προκειμένου να θέσει υπ’ όψη του τα στοιχεία του ρεπορτάζ, προς αποφυγή εσφαλμένης καταγραφής. Πλην όμως ο κ. Ορφανός απέφυγε συστηματικά την όποια επικοινωνία.