Καλημέρα κ. Δήμαρχε (21 Σεπτεμβρίου)

458

Καλησπέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Δε μ’ ακούς! Ακόμα χειρότερα δε με παίρνεις στα σοβαρά, όσο πρέπει. Εγώ σου γράφω πράγματα για να σε προφυλάξω και Εσύ κάνεις του κεφαλιού Σου. Έτσι κάνεις πάντα και μας έφτασες στο σημείο να μη ξέρουμε αν θα πάμε για δεύτερη Κυριακή ή θα μείνουμε να ψαχνόμαστε ποιον θα πρέπει να ψηφίσουμε το Μάκαρη ή τον Ορφανό. Δηλαδή, εχθρό1 ή εχθρό2 (σαν την Ευρωπαϊκή Οδηγία που μιλάει για γονέα1 ή γονέα2).

Σου είπα δημαρχούκο Μου να προσέξεις γιατί ο κόσμος είναι κακός και μόλις μέτρησε την κουστωδία των 40 υποψηφίων με την οποία πήγες στο Τολό, στο κόλλησε το παρατσούκλι  «Ο Αλή Μπαμπάς και  οι 40 σύμβουλοι». Αλλά Εσύ το ξανάκανες δημαρχούκο Μου. Πάλι με 40 πήγες κατά Δρέπανο μεριά.

Δεν ξέρω Δήμαρχέ Μου ποιος Σου λέει πως πρέπει να φοβάσαι τον κόσμο και σε βάζει να κουβαλάς μαζί Σου ένα στρατό προστασίας. Σου κάνει κακό αυτός ή αυτή που σε συμβουλεύει έτσι. Που ακούστηκε, ένας Απόλυτος Άρχων να φοβάται αποδοκιμασίες. Και δεν ξέρει ο σύμβουλός Σου ότι Εσύ είσαι γεννημένος τσαμπούκος και δε σηκώνεις αγριάδες από χαμοκόληδες;

Σταμάτα Δήμαρχε της καρδιάς Μου να κουβαλάς μαζί Σου, όπου πηγαίνεις τόσους υποψήφιους. Μοιάζουν με στρατό κατοχής. Δεν κάνουν καλό. Άσε που έτσι χάνουν την ώρα τους και δεν τρέχουν να μαζέψουν καμιά ψήφο. Εκτός και αν ξέρεις (και Εσύ τα ξέρεις όλα) πως έτσι και αλλιώς δεν θα πάνε πουθενά να ζητήσουν ψήφο γιατί οι τρεις στους τέσσερις Δημότες τους αποπαίρνουν.

Δήμαρχέ Μου, φρόντισε αύριο να έχουμε καμιά τετρακοσαριά ανθρώπους στα εγκαίνια για να μη ρεζιλευτούμε. Και όχι τίποτε άλλο αλλά δεν θα έχεις και τη δικαιολογία να πεις, όπως ο Ορφανός σήμερα, ότι έπαιζε ο Ολυμπιακός και γι’ αυτό δεν ήρθε κόσμος!

Δημαρχούκο Μου, να σε χαιρετήσω με μια διαπίστωση. Χάρη στα όσα κάνεις …πετάει η ομάδα. Πετάει σου λέω. Μόνο που πετάει σαν τα αποδημητικά πουλιά που φεύγουν από το κρύο και την έλλειψη τροφής και πηγαίνουν σε πιο ζεστά κλίματα όπου ελπίζουν να βρουν και φαγητό.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, Περιοδεύων, Δήμαρχος.