Καλημέρα κ. Δήμαρχε (8 Σεπτεμβρίου)

616

Καλησπέρα Δήμαρχε της καρδιάς Μου

Μόλις επέστρεψα από τα πάτρια εδάφη του Βόλου και της Καρδίτσας. Ξέρεις, εκεί που έβρεξε με το καντάρι και τους έπνιξε τους ανθρώπους, τα ζωντανά και τα χωράφια.

Πήγα να δω και να μάθω, πως τα καταφέρνει ο Μπέος και δεν τον κατηγορούν οι Δημότες του για τις πλημμύρες και τις καταστροφές. Βρήκα ένα μουστακαλή και τον ρώτησα γιατί δεν διαμαρτύρονται και γιατί δεν αλλάζουν παράταξη όπως γίνεται εδώ με Σένα.

Δήμαρχέ Μου, έπεσα πάνω σε ζόρικο Θεσσαλό που έχει γαμπρό απ’ το Τολό και μόλις τον ρώτησα θόλωσε το μάτι του.

«Φύγε ρε μη σε πλακώσω», μου είπε. «Καταστρέψατε την αδελφή μου που έκανε να δει πελάτες 6 μήνες. Και τώρα που πήγαν δυο τουρίστες, κάνατε τη Σέκερη ποτάμι και της μετατρέψατε το μαγαζί της σε Πολυβολείο, από τα σακιά με την άμμο που βάζει γύρω γύρω για να προστατευτεί».

Προσπάθησα να του εξηγήσω πως έκανες ένα έργο χρήσιμο αλλά δεν άκουγε τίποτα. «Χρήσιμο για ποιόνα ρε, για τον εργολάβο; Πήγαινε να δεις που με την πρώτη βροχούλα, βάζει πετσέτες κάτω από τις πόρτες και διώχνει με σκούπες τα νερά έξω από το μαγαζί».

Στα λέω Δήμαρχέ Μου για να μην πας κατά Θεσσαλία με τα τρόφιμα που μαζεύεις και για να αποφύγεις και το Τολό, όπως πρέπει να αποφεύγεις να πλησιάζεις 200 μέτρα το σπίτι του αντιπάλου Σου που του πετούσες …ξέρεις Εσύ, να μην το ξαναλέω και βρωμάει το κείμενο.

Όμως Δήμαρχε των ονείρων Μου Σου έχω και καλά νέα. Τον ηρέμησα τον αγριάνθρωπο και υποσχέθηκε να έρθει να δει το μοναδικό φαινόμενο με τις δεκάδες λιμνούλες που εμφανίζονται και χάνονται στο Ναύπλιο.

Μεταξύ μας Δημαρχούκο Μου, δεν του είπα ότι εμφανίζονται όταν βρέχει και μετά, όταν στεγνώνουν γίνονται λακκούβες και τσακίζονται τα μηχανάκια γιατί θα με κυνηγούσε ακόμη.

Ελπίζω να χάρηκες που επέστρεψα και σου υπόσχομαι να αντικαταστήσω την χθεσινή καλημέρα που δεν σου είπα με μια αυριανή Σαββατιάτικη καλημέρα.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, επαγγελματίας, Δήμαρχος.