Αυτοί καταλύουν τη Διαφάνεια με τις ενέργειές τους! Εσείς θα συνεχίζετε να κάνετε την πάπια;

515

Κάθε Αιρετός που προσβάλλεται από το μικρόβιο της Λουδοβίκειας αντίληψης «Η Γαλλία είμαι εγώ», πρέπει να έχει και την τύχη του Λουδοβίκου. Και επειδή τα ήθη έχουν εξημερωθεί, αντί για Γκιλοτίνα και αποκεφαλισμό αρκεί μία άρνηση ψήφου σ’ αυτόν, στους αυλικούς του και στα συστημικά συμπληρώματά τους, στις 8 Οκτωβρίου που ανοίγει το παράθυρο των εκλογών.

Η ύπαρξη Διαφάνειας είναι προαπαιτούμενη Αναγκαία Συνθήκη για να μπορεί να κρίνει ο Πολίτης αν η υποχρέωση Λογοδοσίας των αιρετών δεν μετατρέπεται σε παρωδία και στρατηγική εξαπάτηση με θύμα τον ίδιο, το μέλλον του Δήμου και …το δημόσιο χρήμα.

Η έλλειψη Διαφάνειας, και η εφαρμογή της μισής αλήθειας είναι το Α και το Ω των προϋποθέσεων εξαπάτησης των ψηφοφόρων για επιβίωση ενός Δημάρχου που επιθυμεί να επανεκλεγεί έχοντας διανύσει μία θητεία Εξουσίας, Απόλυτου ελέγχου και Απόκτησης Ωφελειών.

Οι αφελείς Δημότες, αρκούνται στο φαίνεσθε. Το νομιμοφανές. Επιλέγουν από το περίβλημα του προϊόντος. Κάποιοι που γνωρίζουν για το περιεχόμενο “πείθονται” να κάνουν την πάπια.

Οι επαγγελματίες Αιρετοί προσφέρουν το φαίνεσθε συνοδευόμενο με πυροτεχνήματα. Nομιμοφανώς και ακολουθούμενο από δημοσιότητα. Η συστημική δημοσιογραφία καλύπτει την  πραγματικότητα και οι γνωρίζοντες κάνουν την πάπια.

 

Οι 3 θητείες του Δημήτρη Κωστούρου και των Δημοτικών Αρχών των οποίων ηγείτο είναι κλασσικό παράδειγμα έλλειψης Διαφάνειας. Παράδειγμα προς αποφυγήν είναι και οι Δημότες που, φοβούμενοι τις συνέπειες μιας σύγκρουσης με τη Δημαρχιακή ισχύ δεν μιλούν, κάνουν την πάπια. Απεμπολούν δικαιώματα, περιορίζουν τις απαιτήσεις τους και στο τέλος υπόκεινται στο Σύνδρομο της Στοκχόλμης και ερωτεύονται τον βιαστή τους.

Ο σημερινός Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων διακρίνεται για μια απλή και αποτελεσματική τακτική εμπέδωσης της εξουσίας του, που υπακούει σε τρεις κανόνες.

Η Απόφαση -κάθε απόφαση- είναι δική μου δουλειά. Οι συνεργάτες μου οφείλουν ακούν και να κάνουν την πάπια.

Η Εκτέλεση των δικών μου αποφάσεων είναι δική τους ευθύνη. Οι συνεργάτες μου οφείλουν να εκτελούν και να κάνουν την πάπια.

Η Αποδοχή των αποφάσεών μου είναι υποχρέωση των δημοτών. Οι δημότες οφείλουν να αποδέχονται χωρίς αντιρρήσεις την εκτέλεση των αποφάσεών μου και να κάνουν την πάπια.

Οι αποκαλύψεις του υποψηφίου Δημάρχου Κωνσταντίνου Μάκαρη για επέμβαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που ερευνά πλήθος περιπτώσεων καταστρατήγησης των νόμων και των κανόνων, δεν φάνηκε να ταράζει τον κρινόμενο και κατηγορούμενο Δήμαρχο. Συνέχισε να περιφρονεί τους Δημότες και κάνει την πάπια.

Οι κατηγορίες του έτερου υποψήφιου Δημήτρη Ορφανού για διαρκώς διογκούμενα χρέη του Δήμου και της ΔΕΥΑΝ ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, δεν συγκίνησαν τον καταγγελλόμενο Δήμαρχο. Συνεχίζει να μην απαντά και να κάνει την πάπια.

Τίθεται λοιπόν το Ηθικό πολιτικό δίλημμα προς τους υποψήφιους που συνέδεσαν την μοίρα τους μαζί του. Είναι ίδιοι με αυτόν; Αυτοί θα συνεχίζουν να κάνουν την πάπια;

Και βέβαια το ύψιστο ερώτημα πολιτικής παιδείας. Θα υπάρξουν ψηφοφόροι που θα επικροτήσουν την τακτική της πάπιας και στα θέματα Διαφάνειας;

+Α.ΓΕΡΜΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Περί Λογοδοσίας στο σύνδεσμο https://akromolio.gr/2023/09/%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bc%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5-%ce%bb%ce%bf%ce%b3/