Ποια εταιρεία πλήρωσε ο Μαλτέζος να του γράψει πρόγραμμα για το συνδυασμό του;

1479

του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Επειδή είμαι μαζοχιστής, διαβάζω όλες τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις του Γιάννη Μαλτέζου, από την ημέρα που είπε πως κατεβαίνει για δήμαρχος. Είναι για κλάματα, αν τις πάρεις στα σοβαρά και για γέλια αν γνωρίζεις την πραγματικότητα του Δήμου Άργους.

Η τελευταία του ανακοίνωση, για το πράσινο του Δήμου, ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο.

Ξεκινάει λέγοντας πως «Η περιοχή μας είναι μια από τις πιο ζεστές περιοχές της Ελλάδος». Πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας (Γηγενείς και μετανάστες).

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Συνεχίζει γράφοντας ότι «Η δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Κόβει δέντρα, τσιμέντο παντού, απουσία δεντροφύτευσης». Προφανώς δεν περνάει ποτέ από την πλατεία του Αγίου Πέτρου που έχει γίνει καταπράσινη και με μια πανέμορφη τεχνητή λίμνη και συντριβάνια που φέρνουν κόσμο στην πόλη, δημιουργώντας συγχρόνως συνθήκες δροσιάς.

Προχωράει προαναγγέλλοντας «Δημιουργία νέων χώρων πρασίνου». Ο άνθρωπος δεν πήρε χαμπάρι για την έγκριση χρηματοδότησης και την δημοπράτηση που αναγγέλθηκε για το Πάρκο πόλης στον ενταχθέν Νότιο Τμήμα του Άργους.
Είναι άπαιχτος σε ασχετοσύνη.

Υπόσχεται «Δημιουργία και ανακατασκευή παιδικών χαρών, που θα φέρουν σχετική πιστοποίηση». Καθισμένος στην πολυθρόνα του δεν άκουσε τα ξεφωνητά των παιδιών ούτε είδε τα χαμόγελα των γιαγιάδων που συνοδεύουν τα παιδιά στις αναμορφωμένες και πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές που έφτιαξε ο Καμπόσος με την ανιδιοτελή βοήθεια του γιού του, εξειδικευμένου επιστήμονα στο θέμα αυτό, και της Νατάσσας Γκώνου, τέως και νυν υποψήφιας του συνδυασμού Αλλαγή Πορείας .
Υπόσχεται «Φροντίδα και προστασία αδέσποτων ζώων για να ζούμε αρμονικά με αυτά». Ας ρωτήσει τους φιλόζωους για το έργο του Νίκου Γκαβούνου.

Θα φυτέψει, λέει, «αρωματικά φυτά, βολβούς και λουλούδια στο Λόφο Ασπίδος και θα αποκαταστήσει τα μονοπάτια» (Αυτά που μόλις ολοκλήρωσε η Αρχαιολογία με πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού).

Και αφού έλυσε όλα τα ζητήματα, «Στον ήδη υπάρχοντα δρόμο θα τοποθετήσει επίστρωση με αντικραδασμικό υλικό». Θαυμάστε τον!

Σκοπός μας λέει είναι «να ηλεκτροφωτίζεται με καλαίσθητα φωτιστικά σώματα ελεγχόμενης έντασης φωτός προς προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ζώων και πτηνών» Προφανώς ξεχνάει το εν εξελίξει έργο αντικατάστασης των φωτιστικών σε ολόκληρο το Δήμο με νέα χαμηλής κατανάλωσης και ρυθμιζόμενου (αυτομάτως) φωτισμού.

«Σεβόμαστε τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και βοηθούμε στην συντήρησή του». Είναι κάτι που μπορούσε να κάνει αλλά αδιαφόρησε όσο ήταν χωρικός αντιπεριφερειάρχης.

Και για να μη σας κουράζω, προσθέτει μια ακόμα παράγραφο από το πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη γράφοντας για «“Πάρκα Τσέπης” στις γειτονιές», χωρίς βέβαια να λέει που και πόσα, την ώρα που η παρούσα Δημοτική Αρχή υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα έχοντας φτιάξει ήδη τουλάχιστον τέσσερα και προχωρά.

Με δυο λόγια, ο συντάκτης του προγράμματος του Επίδοξου και Φιλόδοξου (αλλά μη κατάλληλου) εμφανίζει σαν πρόγραμμά του, έργα και δράσεις που ο Καμπόσος έχει ήδη πραγματοποιήσει.

Είναι λογικό. Ο άνθρωπος δε γνωρίζει και οι υποψήφιοί του δεν ασχολούνται.