Θέλουμε να μας συγκρίνουν με τη Βενετία, τη Φλωρεντία και τη Βιέννη και όχι με τα Γρεβενά την Αμφιλοχία ή την Πλύτρα

312

Άρθρο του Κωνσταντίνου Μάκαρη*

Είναι Δήμαρχος στο Ναύπλιο και τα χωριά μας επί 12 χρόνια. Για να εκλεγεί, κάθε φορά, έδινε υποσχέσεις που δεν τήρησε. Ξεγέλασε ή κορόιδεψε τους καλόπιστους Δημότες. Το έκανε εν γνώσει του πως λέει ψέματα. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Δεν αξίζει της εμπιστοσύνης μας. Ο Δήμος Ναυπλιέων πρέπει να ξεφύγει από τη ζώνη υποβιβασμού όπου μας έχουν ρίξει ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος και οι βασικοί του συνεργάτες.

Κωνσταντίνος Μάκαρης

Χρειαζόμαστε Νέα Πρόσωπα, με Νέες ιδέες και Νέα Πνοή για να πάμε το Δήμο Ναυπλιέων στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Στην εποχή όπου θα έχουμε να συγκριθούμε με τη Βενετία, τη Φλωρεντία και τη Βιέννη και όχι με τα Γρεβενά την Αμφιλοχία ή την Πλύτρα. Στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ όπου θα έχουμε να αντλήσουμε επισκεψιμότητα και πόρους από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης ή από τις κορυφαίες χώρες που τροφοδοτούν τα τουριστικά ρεύματα, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να το πετύχουμε χρειαζόμαστε συνένωση δυνάμεων και αξιοποίηση προσώπων και δυνατοτήτων. Πρέπει να ξεφύγουμε από την παρεΐστικη αντίληψη και την οπτική της προηγούμενης τριακονταετίας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος του δήμου μας, που έχει αποδείξει πως διαθέτει άξιους εκπροσώπους, πρέπει να γίνει αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια κατάκτησης νέων αγορών με στόχο την επισκεψιμότητα 7 ημερών την εβδομάδα, 4 εβδομάδων το μήνα και 12 μηνών το χρόνο.

Τα χωριά μας, τα προϊόντα μας, τα μνημεία μας, η γαστρονομία μας, τα Μοναστήρια μας και το χαμόγελο  των ανθρώπων μας πρέπει και μπορούν να εντυπωθούν στην ψυχή των επισκεπτών μας όπως το Μπούρτζι το Παλαμήδι και η Παλιά Πόλη.

Στην κρίσιμη 5ετία που έρχεται χρειαζόμαστε στο τιμόνι του Δήμου Αξιόπιστους γνώστες της αγοράς και της πολιτικής. Το κυριότερο όμως χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν αποδείξει στη ζωή τους ότι Θέλουν, Γνωρίζουν και Μπορούν να βάζουν στόχους, να βρίσκουν συμμάχους και να καταγράφουν επιτυχίες.

Αυτοί είμαστε ΕΜΕΙΣ. Οι άνθρωποι της ΝΕΑ ΕΠΟΧΗΣ!

*Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης είναι υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων

(Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (τεύχος 5, της 9 Αυγούστου 2023).