Αντώνης Μαλτέζος: «Γιατί είμαι υποψήφιος και γιατί επέλεξα το ψηφοδέλτιο του Τάσου Λάμπρου»

86
Φωτογραφία αρχείου.

Με ανακοίνωσή του ο Αντώνης Μαλτέζος, ένας εκ των πλέον διεκδικητικών Αιρετών της Αυτοδιοίκησης, η θητεία του οποίου άφησε ίχνος στα Δίδυμα, ανακοίνωσε την απόφασή του να ενεργοποιηθεί και πάλι στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Ο Αντώνης Μαλτέζος στην ίδια ανακοίνωση εξηγεί το γιατί αποφάσισε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Τάσου Λάμπρου που δημιουργήθηκε από την συμπόρευση με τον Τάσο Τόκα.

Διαβάστε τις σκέψεις του Αντώνη Μαλτέζου.

«Στις  δημοτικές εκλογές  της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα αναδειχθεί ο δήμαρχος και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι οι οποίοι θα διαχειριστούν τα τοπικά θέματα και τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας και θα  προσδιορίσουν με τις πολιτικές τους και τις αποφάσεις τους την πορεία του τόπου μας την ερχόμενη πενταετία.

Επομένως, οι εκλογές έχουν σαφή πολιτική διάσταση, οι επιλογές των υποψηφίων και η ένταξή τους σε συγκεκριμένους συνδυασμούς είναι μια πολιτική επιλογή. Με βάση αυτές αλλά και τα πεπραγμένα μας κρινόμαστε όλοι και όλες.

Οι  δημοτικές εκλογές διεξάγονται μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν διευκολύνει τον ουσιαστικό διάλογο  σχετικά με τα προβλήματα και τις προοπτικές του τόπου μας. Οι παρεμβάσεις εξωθεσμικών ως προς την αυτοδιοίκηση παραγόντων, οι προσωπικές αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις και κυρίως ο “διάλογος” που διεξάγεται στα κοινωνικά δίκτυα δημιουργούν  κλίμα τεχνικής πόλωσης. Παράλληλα, η έμφαση στην επικοινωνία και στον εντυπωσιασμό χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και συζήτηση για τα προβλήματα του τόπου στερούν από τους πολίτες την ευκαιρία της ουσιαστικής ενημέρωσης για τις θέσεις αυτών που επιθυμούν να αναλάβουν την ευθύνη και να αποφασίσουν για αυτά που αφορούν όλους μας.

Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει πλέον με την κατάργηση ουσιαστικά του θεσμού των κοινοτήτων, την υποβάθμιση και απαξίωση της λαϊκής συμμετοχής είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή. Οι δημότες αντιμετωπίζονται ως “πελάτες” ενός  υπερσυγκεντρωτικού δήμου ενώ οι μικρές τοπικές κοινότητες οδηγούνται διαρκώς στην υποβάθμιση. Στην επαρχία μας, στο δήμο Ερμιονίδας αυτό είναι  πλέον μια δεδομένη κατάσταση .

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα υπάρχουν δύο δρόμοι. Η διαρκής διαμαρτυρία για τα κακώς κείμενα και η εσωστρέφεια από τη μια πλευρά, και από την άλλη η συμμετοχή στις  εκλογικές διαδικασίες.

Για τον λόγο αυτό επέλεξα να συμμετέχω διότι δεν αποδέχομαι μοιρολατρικά την πορεία παρακμής και απαξίωσης του τόπου μας. Αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στο τόπο καθώς την οκταετία 1990-1998  ως  κοινοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της κοινότητας Διδύμων δώσαμε ενωτικά με θετικά, κατά κοινή ομολογία, αποτελέσματα για την περιοχή. Σήμερα, ως συνταξιούχος πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού με τη διάθεση της προσφοράς απέναντι στον τόπο και με την παρακίνηση από πολλούς φίλους και συμπατριώτες συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια για την πρόοδο του τόπου μας. 

Εκτιμώ ότι κατά την προηγούμενη περίοδο ο Τάσος Λάμπρου και ο Τάσος Τόκας και οι δημοτικές παρατάξεις τους, υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον, έδωσαν ο καθένας τεκμηριωμένα την μάχη του για τα τοπικά προβλήματα χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις.

Με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και με διάθεση προσφοράς στον τόπο μας  συντάσσομαι  στην ενωτική προσπάθεια τους  ώστε μέσα από την δημοκρατική  παράταξη  να αγωνιστούμε:

  • για να ένα καλύτερο μέλλον στην επαρχία μας,
  • για ανάπτυξη και πρόοδο για όλους  με σεβασμό στο περιβάλλον
  • για αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και διαφάνεια
  • για προστασία  και αξιοποίηση της περιουσίας  του δήμου.
  • για προώθηση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων της περιοχής: της  ύδρευσης,, το απαράδεκτο οδικόδίκτυο, της  καθαριότητας, των προβλημάτων του Ρυμοτομικού σχεδίου Σαλαντιού, τα προβλήματα των Αγροτών μας…

Επειδή η  πρακτική του «διαίρει  και βασίλευε»,  η μικροπολιτική, η εκμετάλλευση των αναγκών του πολίτη γίνονται αιτία διχόνοιας και οπισθοδρόμησης, ευχόμενος  καλή  επιτυχία σε όλους  και ειδικότερα   στις συγχωριανές  και   τους συγχωριανούς μου οι οποίοι  συμμετέχουν  σε άλλα ψηφοδέλτια, σας προσκαλώ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών, να ενώσουμε τις   προσπάθειες μας   για ένα καλύτερο αύριο στην  κοινότητα μας και στην επαρχία μας.

Προσκαλώ τους συμπατριώτες και φίλους να στηρίξουν  την  «Ενότητα Δημιουργίας» και την υποψηφιότητα μου και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου όπως έπραξα και στο παρελθόν και θα υπερασπιστώ τα συμφέρονται του τόπου και των πολιτών. 

Αντώνης Μαλτέζος

Συνταξιούχος Πλοίαρχος  Α΄  Ε.Ν 

και τελευταίος  Πρόεδρος της ανεξάρτητης Κοινότητας  Διδύμων (1994- 1998).