Ο κόσμος τίμησε τη μνήμη του αξέχαστου Γιάννη Νόνη, πλημμυρίζοντας την Πλ. Συντάγματος

109

Πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο συναυλία μνήμης για τον Γιάννη Νόνη χθες, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023. Συμμετείχαν το Νέο Σχολείο, οι Swamp Engines, οι Palm Tree Vibes και οι Χαΐνηδες.

Ο Γιάννης Νόνης, εξαιρετικός μουσικός, γέννημα θρέμμα καλλιτεχνικής οικογένειας από την Πρόνοια Ναυπλίου, ανιψιός του μεγάλου μαέστρου Κωνσταντίνου Νόνη, δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου Σύνθεση, Ανώτερα θεωρητικά, προετοιμασία μαθημάτων για εισαγωγή στη Μουσικολογία και Μουσική προπαιδεία για παιδιά.

Ακόμη είχε διδάξει στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και στο “Νέο Σχολείο”, ενώ διηύθυνε και τη χορωδία της Πο­λιτιστικής Αργολικής Πρότασης στο Άργος. Συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ, ενώ έπαιζε μπάσο επί τουλάχιστον 8 έτη στο συγκρότημα των Χαΐνηδων.

Ο Γιάννης Νόνης απεβίωσε στις 6 Ιουνίου 2022 στα 52 του χρόνια, έχοντας διανύσει ένα δύσκολο 20ήμερο υπό μηχανική υποστήριξη σε νοσοκομείο της Αθήνας, μετά από ρήξη ανευρύσματος που υπέστη. Η οικογένειά του μετά θάνατον δώρισε τα όργανά του, για να δώσει και πάλι ζωή.

Ο κόσμος τίμησε τη μνήμη του κατακλύζοντας την Πλατεία Συντάγματος ενώ αποφασίσθηκε η εκδήλωση να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και να δοθεί μορφή Μουσικού Φεστιβάλ.

Δεν έκλαψαν… Γιατί να κλάψουν… Ήταν γενναίο παιδί. (Οδ. Ελύτης)