Ο Δημήτρης Καμπόσος εκλέγεται από τους Δημότες και όχι τα συμφέροντα

203
Ιστορική φωτογραφία. Είναι η στιγμή που επιχειρηματολογεί ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών (στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ) και κερδίζει τα κονδύλια για την Αγροτική οδοποιία

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Όταν καθημερινά ο Δημήτρης Καμπόσος και η “Αλλαγή Πορείας” παρουσιάζουν 3 ή 4 υποψήφιους και οι άλλοι (αντίπαλοι) συνδυασμοί παρουσιάζουν έναν (όλοι μαζί), τότε γίνεται κατανοητή η απήχηση που έχει ο καθένας στην κοινωνία.

Όταν μάλιστα η παρουσίαση των υποψηφίων αποτελεί δευτερεύοντα στόχο ενώ πρωτεύων στόχος του Καμπόσου παραμένει η παρουσίαση νέων έργων, νέων πρωτοβουλιών και νέων σχεδίων, τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών αγαπούν και στηρίζουν τον Δήμαρχό τους.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Δημήτρης Καμπόσος έχει αφήσει ήδη “βαρύ αποτύπωμα πορείας”, κατά τα 12 χρόνια της διοίκησης του δήμου του. Οι συνεργάτες του έχουν να καμαρώνουν για τα όσα πέτυχαν καθοδηγούμενοι από αυτόν. Οι ψηφοφόροι του έχουν να λένε στα παιδιά τους ότι «Εκλέγουμε Δήμαρχο έναν από εμάς. Εμείς τον στηρίζουμε και όχι τα κόμματα ή άλλοι παράγοντες». Οι αντίπαλοί του, νοιώθουν βαριά τη σκιά του. Τα χρόνια της ζωής του που αφιέρωσε, για να βγάλει τον Αρχαιότερο Δήμο της Ευρώπης από το περιθώριο και το τέλμα που τον κρατούσαν τα συμφέροντα ή η έλλειψη οράματος, έπιασαν τόπο.

Η νέα θητεία του Δημήτρη Καμπόσου, θα είναι 5ετής. Αυτό σημαίνει ότι θα προλάβει να κόψη την κορδέλα όχι μόνον στα έργα που ήδη εκτελεί ή που έχουν χρηματοδοτηθεί και επίκειται η έναρξη της κατασκευής τους αλλά και να σχεδιάσει τον Ψηφιακό Δήμο του μέλλοντος.

Η Θεά τύχη, του χαμογέλασε και η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, έφερε σε κορυφαία υπουργεία ανθρώπους ανοιχτών οριζόντων, φίλους του από χρόνια, ικανούς να αξιολογήσουν την προσφορά του στον Δήμο, στον ευρύτερο Πολιτικό Χώρο (στον οποίο έχει συνεισφέρει πολλά) και στην Πατρίδα. Από αυτή την θετική αξιολόγηση, που ήδη πραγματοποιείται, τελικός παραλήπτης του οφέλους θα είναι οι Δημότες.

Ο Δημήτρης Καμπόσος, την επόμενη 5ετία θα εκσυγχρονίσει την οικονομική φυσιογνωμία της περιοχής ευθύνης του. Τα χωριά και τα αγροτικά τους προϊόντα θα καρπωθούν το δίκαιο μερίδιό τους. Η επίσκεψη των Αρχαιολογικών χώρων θα ταυτισθεί με τη δυνατότητα ευχάριστης διαμονής, ξεχωριστής διατροφής, οικονομικής διασκέδασης. Η φιλοξενία ψηφιακών νομάδων και εκατοντάδων νέων φοιτητών θα γίνουν πραγματικότητα. Η ένταξη του Τημενίου στο Σχέδιο πόλεως, συμπληρωματικά με την πραγματοποιηθείσα ήδη ένταξη του Νοτίου Τμήματος, θα προκαλέσουν οικοδομική και οικονομική ανάπτυξη και θα επιτρέψουν την πλήρη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται σε 16 χιλιόμετρα, από το Κυβέρι μέχρι το Ραμαντάνι.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο Δημήτρης Καμπόσος θα εκλεγεί με καταγραφή της βούλησης του Λαού και όχι ως επιθυμία συμφερόντων. Με ψήφους που θα είναι περισσότερες από το άθροισμα όλων των άλλων υποψηφίων. Και αυτό θα του δώσει τη δύναμη να διεκδικεί, να αντιπαρατίθεται και να κάνει τη φωνή του Δήμου του πιο ισχυρή.

Οι Αργείοι, που συνειδητοποιούν επίό δημαρχίας Καμπόσου θυμήθηκαν τη δύναμη της ιστορίας τους και της καταγωγής τους, στο τέλος της επόμενης 5ετίας θα μπορούν με υπερηφάνεια να μιλούν για την περιοχή τους. Και η Κεντρική Κυβέρνηση θα υποχρεούται να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους χωρίς υπουργικές υπεκφυγές.

Και όλα αυτά χάρις στον απόγονο ενός ταπεινού περιοδεύοντος Υαλοπώλη και τη μοίρα που έφερε, δίπλα στον “Αιώνιο Έφηβο” Δημήτρη Καμπόσο, ένα πλήθος Αξίων και Ικανών Αυτοδιοικητικών. Των Αργείων που δημιούργησαν την Δημοτική Παράταξη Αλλαγή Πορείας και όλοι μαζί έθεσαν ως πρόταγμα την παραγωγή έργου και όχι τα λόγια … το κοινό όφελος και όχι το προσωπικό κέρδος.