ΝΙΚΑΣ: «Δεν ήμουν υπάκουος. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί, από το κόμμα, στο σύστημα Σαμαρά».

462

Έντονα καταγγελτικός, προς αυτό που αποκάλεσε «σύστημα Σαμαρά» και συγχρόνως με δηλώσεις νομιμοφροσύνης προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατία, ο Παναγιώτης Νίκας απογοήτευσε όσους περίμεναν να προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με τα συμφέροντα (Αγωγοί αερίου, Αντιπλημμυρικό Καλαμάτας κλπ) που έγιναν αιτία να μην ανανεωθεί το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του.

Τόνισε πως «από το σύνολο των ψήφων που έλαβε το 2019 το 45% προήρχοντο από άλλους κομματικούς σχηματισμούς πλην Νέας Δημοκρατίας», ερμηνεύοντας έτσι πτυχές των αποφάσεών του και αφήνοντας αιχμές για μη πολυσυλλεκτικότητα του νέου εκλεκτού της Πειραιώς.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά» τόνισε και κατάγγειλε ότι «Αν θέλεις κάποια Διευθυντική θέση, ένα δάνειο ή την έγκριση της υποψηφιότητά σου ως Δημάρχου θα πρέπει να έχει την έγκριση αυτού του συστήματος».

«Καταλαβαίνω» ξεκαθάρισε, «ότι είναι αναγκαίες οι ισορροπίες στην πολιτική ζωή» και κατέληξε λέγοντας «…με αλλάζουν γιατί ως Περιφερειάρχης δεν ελεγχόμουν, δεν ήμουν υπάκουος και δεν υπέκυπτα σε υποδείξεις που έκρινα πως ήταν αντίθετες προς το δημόσιο συμφέρον».

Διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι αυστηρά ουδέτερη στις εκλογές του Οκτωβρίου και είπε ότι «οι συνεργάτες του μπορούν να πάνε σε όποιο συνδυασμό θέλουν».

Αποκάλυψε ότι «του έγινε πλήθος προτάσεων για να συγκροτήσει ανεξάρτητο συνδυασμό» αλλά όπως είπε «δεν είναι του χαρακτήρα μου να διασπώ την προσπάθεια του κόμματός μου».

Κατέληξε λέγοντας «Θέλω να με αφήσουν ήσυχο τους επόμενους μήνες να προχωρήσω το έργο μου χωρίς νεκρολογίες από τα διάφορα ΜΜΕ».

Χαρακτηριστικό του έντονου συγκινησιακού κλίματος που επικρατούσε στην συνέντευξη ήταν και η αρχική αμηχανία του πολύπειρου Αυτοδιοικητικού αλλά και τα χειροκροτήματα της δημοσιογραφικής ομάδας του SUPER TV (Μπαλλή, Παπαδοπούλου, Τασσόπουλος).

Ολόκληρη τη συνέντευξη και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που του έγιναν, μπορείτε να τη δείτε στο σύνδεσμο: https://protagonistes.tv/nikas-den-imoun-ypakouos-i-perifereia-peloponnisou-echei-ekchorithei-apo-to-komma-sto-systima-samara/