ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: «κ. Δήμαρχε ενεργοποιήστε την υπναλέα Πολιτική Προστασία πριν θρηνήσουμε θύματα και καταστροφές»

160

Διανύουμε, όπως όλα δείχνουν και οι ειδικοί μας λένε, μια από τις δυσκολότερες περιόδους με υψηλούς κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών.

Η ύπαιθρος του Ναυπλίου έχει μεταβληθεί σε προσάναμμα κάθε επίδοξου εμπρηστή και κάθε ανόητου λάθους.

Χθες, 17 Ιουλίου, οι καπνοί από τις πυρκαγιές στο γειτονικό μας Λουτράκι, είχαν σκεπάσει τον ουρανό. Την ίδια στιγμή, στα όρια του Δήμου μας (Νέα Κίος και Πυργέλλα) ξέσπασαν δύο φωτιές που ευτυχώς αντιμετωπίσθηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Παρά τον Κλέωνα, την ένταξη της Αργολίδας σε κατάσταση Πορτοκαλί συναγερμού και την σύλληψη 99 κατηγορούμενων για εμπρησμό, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ναυπλιέων παραμένει εξαφανισμένη. Κρυπτόμενη, πιθανόν στη δροσιά κάποιου κλιματιστικού, μουγκή ως προς την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Δημοτών αλλά και χωρίς εμφανή προσπάθεια οργάνωσης εθελοντικών ομάδων και έλεγχο των Μέσων υποβοήθησης στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Η κενή δεξαμενή στο Αραχναίο είναι μία μόνον απόδειξη της αδιαφορίας και του ελλείμματος αγωνίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Αναγνωρίζοντας την έλλειψη καταλλήλων γνώσεων εκ μέρους του αμειβόμενου αντιδημάρχου που έχει διορίσει ο κ. Κωστούρος, θέτουμε στη διάθεση του Δήμου μας τις γνώσεις και την εμπειρία των στελεχών μας Νικολάου Βασιλού αντιστρατήγου ε.α, που, πέραν των αυτοδιοικητικών του εμπειριών, έχει διατελέσει και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Οργανισμού ΑΘΗΝΑ 2004 και Γιώργου Σωτηρόπουλου, Πολ. Μηχανικού με σπουδαία προσφορά σε εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης.

Καμία ολιγωρία δεν μπορεί να συγχωρεθεί ή να γίνει αποδεκτή σε θέματα που φορούν την ασφάλεια των Δημοτών και των περιουσιών τους ή την καταστροφή του περιβάλλοντος». Καλούμε τον απερχόμενο δήμαρχο να ασχοληθεί σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα του δήμου θυμίζοντάς του  ότι «Διοικείν εστί Προβλέπειν»!