Καλημέρα κ. Δήμαρχε (18 Ιουλίου)

377

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου!

Πως την πατήσαμε πάλι τόσο άσχημα; Τι ιστορία είναι αυτή με τη δεξαμενή νερού στο Αραχναίο που μας έβγαλαν μια φωτογραφία της στη δημοσιότητα και είναι μπιτ άδεια και με μπόλικα σκουπίδια μέσα; Ξέρεις πια δεξαμενή σου λέω, αυτή που κόστισε ένα σκασμό λεφτά και εφοδιάζει τα ελικόπτερα κατάσβεσης, για να μην τρέχουν στη θάλασσα και καθυστερούν το σβήσιμο της φωτιάς στα ορεινά και δύσβατα σημεία.

Δήμαρχέ μου, κάτι πρέπει να κάνεις. Ρώτησα το Γιώργο γιατί δεν τη γέμισε νερό και μου είπε ότι για να γεμίσει χρειάζεται ένα σκασμό λεφτά και χιλιάδες κυβικά νερό. Και μου πούλησε και εξυπνάδα δημαρχούκο μου. «Ποιος θα το πληρώσει αυτό το νερό» μου είπε.

Πρέπει να του τραβήξεις το αυτί, Δήμαρχέ μου. Εδώ χάθηκαν χιλιάδες κυβικά στο Δρέπανο και στο Κυβέρι, όπου έφτιαξε και ρέμα για να τα στείλει στη θάλασσα να ξεπλημμυρίσουν οι δρόμοι. Εδώ μας ξεφτίλισαν στο Τολό που μετατρέψαμε το έργο ανάπλασης σε λίμνη. Εδώ, στην Αγία Ελεούσα μας έκραξαν δύο φορές. Στο ίδιο το χωριό σου είχαν φτιάξει ντουζιέρα με το χαλασμένο λάστιχο επί ενάμιση μήνα και έρχεται να μου λέει εμένα ανοησίες; Εμένα, που σου λέω κάθε μέρα καλημέρα και υπογράφω ότι είσαι ο Δήμαρχος της καρδιάς μου, αν και ξέρω πως έχεις ημερομηνία λήξης;

Μάζεψέ τον Δήμαρχε μου γιατί  αν μου την ξαναμπεί θα του βγάλω στο αέρα τα κόλπα με τον Αμερικάνο. Τον Αμερικάνο, όχι τον Αλβανό. Και τότε, άντε να ξεμπλέξει.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, απερχόμενος, Δήμαρχος