Καλημέρα κ. Δήμαρχε (3 Ιουλίου)

284

Καλημέρα Δήμαρχε της καρδιάς μου!

Επιτέλους να και ένας μήνας που θα μας μπει καλά. (Δημαρχούκο μου μην πάει το μυαλό σου στα σεξουαλικά. Πολιτικά το εννοώ).

Δήμαρχέ μου, το πρώτο ευχάριστο νέο που έχω να σου πω είναι πως ένας από τους αντιπάλους σου αντιμετωπίζει προβλήματα γκρίνιας. Σαν και αυτά που αντιμετωπίζεις και Εσύ αλλά δεν είναι του δικού σου χαρακτήρα να τους γράφει όλους. Έχει φτάσει στο σημείο να σκέφτεται να τους τα βροντήξει. Είναι και τα λεφτά στη μέση και όπως είναι τσιγκουνάκος, έχει αρχίσει να ψάχνει δικαιολογίες.

Το δεύτερο ευχάριστο που πρέπει να μάθεις είναι ότι ο Νίκας πάει για κόψιμο. Ο Μητσοτάκης του αναθέτει το ρόλο της Ιφιγένειας και κάποιοι από το περιβάλλον έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο σύννεφο που θα έρθει να τον σώσει. Και μη μου πεις πως άλλο Περιφέρεια και άλλο Δήμος. Αφού τις προάλλες μου εμπιστευόσουνα πως δεν τον πηγαίνεις και ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

Μην αναθαρρήσεις όμως. Ο Γιάννης έτσι και αλλιώς είναι αποφασισμένος να φύγει από σένα. Εμ, και συ, ήταν ανάγκη να ψυχρανθείς με τον πατέρα του; Δεν μπορούσες να βάλεις τον παλιοχαρακτήρα σου στη σαλαμούρα; Εδώ έκανες το μακάκα με τον Έντυ και το Μήτσο ήταν ανάγκη να του πουλήσεις μούρη;

Μεταξύ μας Δήμαρχε της καρδιάς μου, εγώ γι αυτό σε πάω. Γιατί είσαι παλιοχαρακτήρας! Τα θες όλα δικά σου, δεν αναγνωρίζεις τίποτα, βρίζεις και λιγάκι το θείο, είσαι και αχάριστος, και πάνω απ’ όλα έφιππος. Καβαλημένος παιδί μου… καβαλλημένος! Γι’ αυτό, εγώ ο βιτσιόζος σε γουστάρω ότι και να μου κάνεις. Και να τα λες Δήμαρχε της καρδιάς μου… να τα λες και να τα γράφεις. Να τα παίρνω εγώ να τα διαβάζω και να τα σχολιάζω με τους φίλους μου που είναι ανόητοι και, όλα Σου τα βρίσκουν άσκημα και λάθος. Και να σκεφτείς Δήμαρχέ μου πως όλοι αυτοί κάποτε ήταν υποστηριχτές σου.

Δήμαρχέ μου έχω και άλλο ένα καλό νέο. Εκείνος ο βλάκας που σε είχε εγκαταλείψει και είχε πάει με τον μελαχρινό, τα χάλασε μαζί του. Ίσως είναι ευκαιρία να τα φτιάξετε πάλι. Μόνο που τώρα να τον πληρώνεις με τη φορά και όχι με το μήνα. (Και πάλι σου λέω, μην πάει το μυαλό σου στα σεξουαλικά. Πολιτικά μιλάω).

Είδες Δήμαρχε της καρδιάς μου που σου έφερα καλά νέα; Περιμένω τα δικά Σου και εύχομαι να πάει έτσι η εβδομάδα.

Τ.Ι. Μώρος

Υ.Γ. Ένας είναι ο, αποτυχημένος, Δήμαρχος