Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάσθηκε στον Υγρότοπο Νέας Κίου

25

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (στις 5 Ιουνίου), το Ίδρυμα Περιβάλλοντος Αργολικού Κόλπου (Argolic Environment Foundation –AEF), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, οι φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου, οι ψαράδες της Νέας Κίου και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) της Νέας Κίου διοργάνωσαν το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 μια κοινή δράση με στόχο την προβολή και προστασία του Υγρότοπου Νέας Κίου.

Προς τους 60 περίπου παριστάμενους μίλησαν  οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Νέας Κίου, η κα. Ελένη Πανάγου διευθύντρια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, η κα. Μαριέλα Αντωνακοπούλου, που εκπροσωπεί το Ίδρυμα Περιβάλλοντος Αργολικού κόλπου, ο κ. Νίκος Τσίοπελας, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και ο κ. Μπάμπης Αντωνιάδης, εκπρόσωπος των Φίλων του Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου.

Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Νέας Κίου, έδειξε στα παιδιά που συμμετείχαν, με τη βοήθεια αναρτημένων αφισών, αρκετά από τα είδη των πτηνών που επισκέπτονται την περιοχή.

(Με πληροφορίες από τους Φίλους του Υγρότοπου Νέας Κίου)