Η πρώτη εκλογική ήττα του Δημ. Κωστούρου. Έχασε τη Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου

2526
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου Βαγγέλης Κατερινάκος, δέχεται τα πρώτα συγχαρητήρια από τον Κώστα Καράπαυλο. Η Αυτοδιοίκηση ενώνει!

Η παράταξη Δημ. Κωστούρου υπέστη την πρώτη πολιτική εκλογική της ήττα με βαρύτατο τίμημα. Έχασε τον έλεγχο της διοίκησης στην Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου δηλαδή στην πρωτεύουσα του Δήμου Ναυπλιέων.

Από σήμερα, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας είναι ο Βαγγέλης Κατερινάκος ο οποίος εκλέχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, ψηφιζόμενος από το σύνολο των ψήφων των παρατάξεων της συνεργαζόμενης αντιπολίτευσης και ενός ακόμη συμβούλου της παράταξης Κωστούρου.

Η παράταξη Κωστούρου, εμφανίζοντας εικόνα κατάρρευσης πρόσφερε μία μόνον ψήφο στην υποψήφια με την οποία διεκδίκησε την Κοινότητα (συν βέβαια την ψήφο της ίδιας της υποψηφίας).

Οι Σύμβουλοι της παράταξης «Ανάπλι Εμπρός», τηρώντας τις δεσμεύσεις τους, υπερψήφισαν ως Πρόεδρο τον Βαγγέλη Κατερινάκο, με τον επικεφαλής τους Κώστα Καράπαυλο να ζητά από τον καταργημένο (εκ του νόμου) πρόεδρο του Δημ. Κωστούρου, να παραιτηθεί και από μέλος του Συμβουλίου.

Τελικώς, μετά την παραίτηση του Ιορδάνη Δαμιανού από την υποψηφιότητά του και την μη αποδοχή υποψηφιότητας εκ μέρους του Δημήτρη Μπουγιώτη,  την Προεδρία της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου διεκδίκησαν ο Βαγγέλης Κατερινάκος και η Μαρία Ψαρολόγου.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν:

Κατερινάκος Ευάγγελος ψήφοι 7

Ψαρολόγου Μαρία ψήφοι 2

Λευκό 1

Άκυρο 1

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου Βαγγέλης Κατερινάκος, ο οποίος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, με την Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και υπ. Δήμαρχο Ναυπλιέων τον Κωνσταντίνο Μάκαρη, στην πρώτη του δήλωση προς το akromolio.gr επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για τον τρόπο άσκησης της προεδρίας μέχρι την λήξη της θητείας του.

«Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη των Συμβούλων που με ψήφισαν, επαναφέροντας τον (απαγορευμένο μέχρι σήμερα) διάλογο μεταξύ των Αιρετών αλλά και μεταξύ Αιρετών και Δημοτών.

Θα ενθαρρύνω την υποβολή ιδεών και προτάσεων με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας και της εικόνας της πόλης αλλά και της εξυπηρέτησης των Δημοτών.

Θα διεκδικώ επίμονα, από την απερχόμενη δημοτική αρχή, όλα τα δικαιώματα που μας φαλκιδεύουν και θα εμποδίζω την καταπάτηση του νόμου από τους διάφορους ημέτερους».