Πόσοι μετανάστες πήραν υπηκοότητα και ψηφίζουν κ. Βορίδη;

203

Τον ακριβή αριθμό των μεταναστών που απέκτησαν ελληνική υπηκοότητα και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές ζήτησε μέσω ερώτησής του στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως και Βουλευτής Α΄ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η απάντηση στο ερώτημα «σε πόσους μετανάστες έχει δοθεί ελληνική υπηκοότητα και άρα δικαίωμα ψήφου» ακόμη δεν έχει απαντηθεί από καμία κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Οι Έλληνες όμως έχουν δικαίωμα να ξέρουν το αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν και όσον αφορά στην διαμόρφωση του εκλογικού σώματος.

Όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως, στην ερώτησή του «οι εθνικές εκλογές βρίσκονται προ των πυλών και οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν προφανώς συγκροτηθεί. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής μαρτυρούν μια σημαντική μεταβολή στο δημογραφικό μείγμα, τόσο των κατοίκων της Ελλάδος, όσο και του εκλογικού σώματος, η οποία οφείλεται κυρίως στην – παράνομη κατά βάση – μετανάστευση και την υπογεννητικότητα».

Με βάση δε τα παραπάνω ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

-Ποιος είναι ο αριθμός των μεταναστών, οι οποίοι έχουν πάρει την ελληνική υπηκοότητα, που έχουν δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές;
-Πόσοι εξ αυτών έχουν αποκτήσει το δικαίωμα ψήφου κατά την τελευταία δεκαετία;

Η Πατριωτική Ένωση θα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών.

-Το-

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ