Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία

53

Επίκαιρη όσο ποτέ είναι είναι  στις 2 Απριλίου 2023(Κυριακή) στις 7μμ η παρουσίαση των βιβλίων του Ιωάννη Αμπατζόγλου στην πόλη της Δράμας. Ειδικά μετά την απαράδεκτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας που αφορά  φιλοσκοπιανό σωματείο που ζητά αναγνώριση «Μακεδονικής γλώσσας».

Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου κατάγεται από την πόλη της Δράμας. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως επίσης μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) και διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει τη θέση του Επιστημονικά Υπεύθυνου του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (Π.Γ.Ν.Α.), στο οποίο εργάζεται ως Ακτινοφυσικός από το 2002. Το πιο πάνω Τμήμα ιδρύθηκε από τον ίδιο και είναι το πρώτο Τμήμα Ιατρικής Φυσικής του Ε.Σ.Υ. που έχει ιδρυθεί σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ελλάδας. Διαθέτει μεγάλο κλινικό έργο, αλλά και οργανωτικό – διοικητικό, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι αδειοδοτήσεις όλων των Τμημάτων του Π.Γ.Ν.Α. που κάνουν χρήση ιοντιζουσών ακτινοβολιών. Στο ακαδημαϊκό έργο του συμπεριλαμβάνονται δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει διατελέσει και ο ίδιος κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι της Φλώρινας στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας, η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή μετά τον ξυλοδαρμό του από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των μακεδονικών συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral –το συγκεκριμένο βίντεο έκανε σχεδόν ένα εκατομμύριο προβολές σε μία εβδομάδα– και ευαισθητοποίησε την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη. Από τότε μέχρι σήμερα αγωνίζεται ακατάπαυστα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα έχει ιδρύσει τις ακτιβιστικές ομάδες «Πισοδέρι 2018 – Επιτροπή Αγώνα» και «Μακεδόνες Δραμινοί – σκίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», έχει συγγράψει το τρίτομο βιβλίο με τίτλο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία» και έχει ιδρύσει την «Επιτροπή Ελληνισμού», παγκόσμια οργάνωση που ασχολείται με τα εθνικά θέματα της πατρίδας μας.