Ο Άγγελος φέτος δεν θα είναι μόνος

277

Στους Αρκιούς μαθητές από δημοτικό σχολείο της Βούλας για να παρελάσουν μαζί με τον Άγγελο

Ο Άγγελος Κουβαράς, ο μοναδικός μαθητής στο σχολείο των Αρκιών θα παρελάσει την 25η Μαρτίου, έχοντας στο πλευρό του μία τάξης ενός δημοτικού σχολείου από την Αθήνα και συγκεκριμένα από τη Βούλα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, 13 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας θα ταξιδέψουν στους Αρκιούς για να συνοδέψουν τον μοναχικό μαθητή.

Μαθαίνουμε ποιοι είναι οι ΑΡΚΙΟΙ: Οι Αρκιοί ή Αρκοί είναι νησί του Αιγαίουστο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου με 44 κατοίκους (απογραφή 2011) και διοικητικά ανήκει στον δήμο Πάτμου. Η επιφάνεια του νησιού είναι 6,697 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 25 χιλιόμετρα. Το νησί έχει ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με την Πάτμο, τη Λέρο, τους Λειψούς και την περίοδο του καλοκαιριού γίνονται ημερήσιες εκδρομές από το λιμάνι της Πάτμου προς το λιμάνι των Αρκιών.

Οι Αρκιοί στην αρχαιότητα ονομαζόταν Αρκίτις και στον σύγχρονο οικισμό τους (Πόρτο – Αυγούστα) έχει κτιστεί στο μυχό όρμου σε ύψωμα του οποίου υπάρχουν υπολείμματα πύργου και οχυρού του 4ου αι. π.Χ. με ενδιαφέροντα διάκοσμο και λατρευτική δραστηριότητα στην αρχαιότητα.

Η θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Κουμαρός μαζί με τη ζώνη αιγιαλού της νησίδας Κουμαρός, στα βόρεια του νησιού, έχει χαρακτηριστεί θαλάσσιος αρχαιολογικός χώρος. Όλο το σύμπλεγμα έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000, ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα είδη: Μαυροπετρίτης (Falco eleonorae), Αιγαιόγλαρος (Larus audouinii), Θαλασσοκόρακας (Phalacrocorax aristotelis) και Μύχος της Μεσογείου (Puffinus yelkouan).

Με το όνομα Αρκοί συχνά αναφέρεται ολόκληρο το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκονται γύρω από το μεγαλύτερο νησί, τους Αρκιούς. Στο σύμπλεγμα των Αρκιών εκτός από το ομώνυμο μεγαλύτερο νησί συμπεριλαμβάνονται τα νησιά: ΑργελούσσαΜάραθος (ή Μαράθι), ΚαλόβολοςΣπολάτοΜακρονήσιΣτρογγυλό, Κούμαρος (ή Κόμαρος), ΑβάπτιστοΨαθονήσιΤσούκαΣμυνερονήσι (ή Σμινερό) και Τσουκάκι.

Διαβάστε όλη την είδηση και δείτε το συγκινητικό video εδω